Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mistä löytyy maailman hienoin viiksimuoti? Lonely Planet arvioi sen ja listasi parhaat matkakohteet

Matka
 
Jarkko Mikkonen
Kolmanneksi paras viiksimatkailukohde on Lonely Planetin mukaan Norjan Trondheim.
Kolmanneksi paras viiksimatkailukohde on Lonely Planetin mukaan Norjan Trondheim. Kuva: Jarkko Mikkonen

Ennen kaikkea budjettireissaajan oppaistaan tunnettu Lonely Planet julkaisi listansa ensi vuoden parhaista matkakohteista.

Erikoisimpana ja hauskimpana listana Lonely Planet julkaisi sarjan maailman parhaista viiksikohteista.

Ykköseksi viiksivallujen pyhiinvaelluskohteista nousi Intian Rajashtan. Luoteis-Intiassa sijaitseva ja Pakistaniin rajautuva maan suurin osavaltio onkin tunnettu erittäin viiksekkäistä miehistään. Viiksien lisäksi ”Kuninkaiden maa” tunnetaan lukuisista palatseistaan ja linnoituksistaan. Esimerkiksi James Bond -elokuvasta Octopussy tuttu järvipalatsi sijaitsee Rajashtanin Udaipurissa.

Kakkoseksi viiksikisassa nousi Yhdysvaltain Portland, missä järjestetään maaliskuussa viikon mittaiset naamakarvoitusfestivaalit. Kolmannelle sijalle kipusi Norjan Trondheim, joka saa kiitosta viikinkihistoriastaan. Lonely Planet kirjoittaa, että väkevä viiksimuoti juontaa juurensa viikinkeihin, vaikka tutkijat ovatkin löytäneet karvansiistimisvälineitä viikinkihaudoilta.

Maakohteista kärkipaikan vei Botswana, joka viettää 50-vuotisitsenäisyyspäivää ensi vuonna. Maan nousua tasapainoiseksi valtioksi ja sen luonnon kauneuden säilyttämistä kehutaan kovasti.

Kakkosmaa matkailijoille ensi vuonna on Japani ja kolmantena Yhdysvallat, jos Lonely Planetia on uskominen.

Kaupunkien ykkönen Lonely Planetin listalla on Adrianmeren rannalla lepäävä Montenegron Kotor, jonka kauneutta kehutaan maasta taivaisiin. Toiseksi listattiin Ecuadorin pääkaupunki Quito ja kolmanneksi Irlannin Dublin.

Aluelistauksen ykköseksi julistettiin myös kreivi Draculasta tunnettu Transilvania. Lonely Planet uskoo Transilvaniaan vahvasti ja ennustaa lähiaikoina über-taksien kuljettavan turisteja maalaismaisemissa hevoskärryjen rinnalla.

Vuoden 2016 kakkosalueeksi päätyi karun kaunis Islannin länsipuoli ja kolmanneksi Kuuban Viñalesin laakso, missä voi esimerkiksi ratsastaa hevosella huikean vihreissä maisemissa ja pysähtyä paikallisen tupakanviljelijän luokse pössyttelemään vastakäärittyä sikaria ja maistelemaan herkullista rommia.

Kaikkiaan Lonely Planet on listannut paikkoja ympäri maailmaa kahdessakymmenessä eri kategoriassa.

Entä mainittiinko Suomi?

Kyllä mainittiin. Alvar Aallon kotitalo Helsingin Munkkiniemestä pääsi 1900-luvun ikonisimpien talojen listalle.

Ruotsalaiset sen sijaan veivät tällä kertaa saunamaininnan. Lonely Planet kiittelee parhaiden budjettimatkaajien luksuskokemuksien listalla oman saunan vuokraamisen halpuutta Ruotsissa ja perustelee asiaa sillä, että muuten kalliissa maassa kun on mahdollista vuokrata saunallisen asunnon viikoksi alle 500 eurolla.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!