Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Miehet kaipaavat lomaltaan romantiikkaa – naisista suuri osa matkustaisi mieluiten ystäviensä kanssa

Matka
 

Suomalaiset miehet kaipaavat lomaltaan romantiikkaa, mutta silti vain 1,7 prosenttia nostaa häämatkansa parhaaksi lomamuistokseen, selviää matkatoimisto Tjäreborgin tuoreesta kyselystä.

Kyselyn mukaan 87 prosenttia miehistä pitää kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa tärkeänä. 66 prosenttia matkustaisi mieluiten puolisonsa kanssa kahdestaan.

”Näiden numeroiden perusteella sanoisin, että suomalaiset ruuhkavuosien miehet kaipaavat romantiikkaa matkoiltaan”, toteaa Tjäreborgin markkinointipäällikkö Anu Koskinen.

Koskisen mukaan yllättävää oli, että naisista 57 prosenttia lähtisi mieluiten lomalle kavereidensa kanssa, kun miesten osalta sama luku on 41 prosenttia.

”Tämä kertoo siitä, että miehet ne tykkäävät kovasti naisistaan. Hieno vastaus miehille, he arvostavat naistaan matkakumppanina”, pohtii Väestöliiton seksologian johtava asiantuntija Tarja Santalahti.

”1,7 prosenttia kuulostaa kyllä aika pieneltä osuudelta parhaaksi lomamuistoksi häämatkasta. Toisaalta häämatkan merkitys on nykyään eri, kuin mitä se on joskus ollut. Pariskunnat ovat ensimmäiset yhteiset matkansa tehneet jo ennen häämatkaa. Eri seksikumppaneitakin on ollut ennen hääyötä”, Santalahti sanoo.

”Nykyään hääyönä pariskunta on varmasti hyvin väsynyt pitkästä päivästä ja juhlien jälkeistä humalatilaakin pitäisi ehkä nukkua pois. hääyö onkin menneen ajan hapatusta” Santalahti naurahtaa.

Kaikkiaan 73 prosenttia miehistä pitää seksiä tärkeänä osana lomaa. Petipuuhien tärkeys vähenee iän myötä. 25–34-vuotiaista miehistä seksi on tärkeää lomalla 89 prosentille, kun yli 65-vuotiaista 49 prosenttia kokee lomalla lempimisen tärkeäksi.

”(Ensimmäisessä ikäluokassa) voi olla esimerkiksi ensimmäinen kunnon suhde. Sen jälkeen ruuhkavuosina tulevat lapset ja väsymys” Santalahti miettii.

Hänen mukaansa se, että yli 65-vuotiaista 49 prosenttia pitää seksiä tärkeänä osana lomaa on hyvä luku. Siihen porukkaan kun mahtuu niin 65- kuin vaikka 85-vuotiaitakin. Toisaalta tuohon ikään mennessä on saatettu matkustaa jo paljonkin, eikä ole enää lapsia huolehdittavana, joten lomalla voi tehdä muutakin kuin olla sängyssä.

Alle 55-vuotiaista isistä 84 prosentille on tärkeää harrastaa lomalla seksiä puolisonsa kanssa.

”Lomilla korjataan myös seksielämään liittyvät puutteet. Kaikki on rentoa ja valmista, ikään katsomatta. Kun arki iskee, voi lomalla saatu hyvä kokemus toimia lumipalloefektin tavoin. Toisaalta sitä on kuitenkin pidettävä yllä, ei se sitä tee itsestään”, Santalahti opastaa.

Lasten kanssa miehistä lomailisi mieluiten 60 prosenttia ja naisista 63. Kyselyyn vastasi yhteensä 8 946 suomalaista, joista 2 693 oli miehiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!