Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Curaçaon parhaat

Matka
 

Päiväretki Klein Curaçaolle

Turkoosinsininen meri, pitkä valkoinen hietikko, autio saari. Klein Curaçao eli Pikku-Curaçao on vain kolmen neliökilometrin saari kymmenen kilometriä pääsaaresta lounaaseen. 1900-luvun alkuun saakka siellä asuivat kalastajat ja maanviljelijät vuohineen. Nyt saarella on vain liskoja ja merikilpikonnia.

Merikilpikonnien ja rikkaan kalaston takia Klein Curaçaolla kannattaakin piipahtaa. Snorklausvarusteet riittävät kilpikonnien bongaamiseen. Saaren kilpikonnat eivät ole arkoja, ja ne saattavat uida aivan vierestä. Katamaraanimatkalla saarelle saattueena voi uida delfiinilauma.

Saarelle pääsee katamaraanilla, jahtiveneellä tai suuremmalla laivalla. Kirkkaiden vesien ja rantanautiskelun lisäksi voi ihmetellä vanhaa, myrskyssä kärsinyttä majakkaa ja haaksirikkoutunutta laivaa. Aurinkoon kannattaa varautua, ja varjoa ei päivän reissulla ole juuri tarjolla.

Westpunt

Curaçaon luoteiskärjessä sijaitsevaan Westpuntiin hurauttaa Willemstadista runsaassa tunnissa. Westpunt on monia muita karumpi ja kivisempi ranta. Sen lähivesiltä suuri osa päivän kalasaaliista päätyy Curaçaolle.

Westpunt on mainio sukelluskohde. Lähellä rantaa syvyyksissä makaa muun muassa lentokoneen hylky, ja alueella on upeita koralliriuttoja. Rannan auringonlasku on Curaçaon kauneimpia.

Jaanchi’s-ravintola on riittävä syy retkelle Westpuntiin. Omistapariskunta on pitänyt ravintolaa yli 50 vuotta. Ruokalistoja ei ole, ja jokaista vierasta kohdellaan lämmöllä.

Ruokalajit vaihtelevat iguaanikeitosta vuoricurryyn ja tuoreeseen kalaan. Jos paikalle ei saavu nälkäisenä, ähky on taattu.

Porto Marin ranta

Curaçaon länsirannikon lahdella sijaitseva Porto Marin ranta on yksi saaren valloittavimmista snorklaus- ja sukelluskohteista. Porto Mari on erikoinen kaksoisriutan ansiosta. Näkyvyys rannalla on kirkkaana päivänä 30–50 metriä.

Maakravuille Porto Marin rannalla on kolme erilaista vaellusreittiä: Seru Matteo -reitti sekä historiallinen ja lintujen bongausreitti. Historiallisella reitillä saa taivaltaa muutaman tunnin.

Sitä pitkin orjat muinoin kulkivat kartanolta makasiinivarastolle.

Superior Producer

Yhden Curaçaon suosituimmista kohteista näkee vain pinnan alla.

Rahtilaiva Superior Producer oli 1977 matkalla Isla Margaritan saarelle ja pysähtyi Curaçaolle tankkaamaan ja noutamaan tarvikkeita. Satamasta lähdettyään se joutui kovaan merenkäyntiin, rahti heilahti aluksen toiseen laitaan, alus haukkasi vettä ja upposi.

Superior Producerin hylky makaa täysin suorassa hiekkapohjalla noin 60 metrin päässä Curaçaon satamasta. Korallit, merisienet ja polyypit ovat vuosikymmenten aikana peittäneet hylyn ja muodostaneet oman ekosysteemin.

Merenkäynti rannikolla on rajua, ja veteen pääsy tuntuu hankalalta. Tunne on uskomaton, kun on päässyt pinnan alle ja noin 60 metriä pitkä hylky alkaa hahmottua keskellä syvää sinistä. Kalalajeja on kymmeniä. Barrakudat ovat yleisiä, ja haitakin näkee satunnaisesti.

Loistoristeilijät ja niiden tuoma turismi ovat Curaçaolle tärkeitä, ja saarivaltio aikoo rakentaa toisen suuren satamalaiturin juuri hylyn kohdalle.

Sukeltajat ympäri maailman ja monet paikalliset vastustavat hylyn tuhoamista tai siirtoa, koska se on osa saaren historiaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!