Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaismiehet kaipaavat lomalta romantiikkaa – häämatka silti harvoin paras lomamuisto

Matka
 

Suomalaiset miehet kaipaavat lomaltaan romantiikkaa, mutta silti vain 1,7 prosenttia nostaa häämatkansa parhaaksi lomamuistokseen, käy ilmi matkatoimisto Tjäreborgin tuoreesta kyselystä.

Asiakaspaneelin mukaan 87 prosenttia miehistä pitää kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa tärkeänä.

66 prosenttia matkustaisi mieluiten puolisonsa kanssa kahdestaan.

”Näiden numeroiden perusteella sanoisin, että suomalaiset ruuhkavuosien miehet kaipaavat romantiikkaa matkoiltaan”, toteaa Tjäreborgin markkinointipäällikkö Anu Koskinen.

Yllättävää oli Koskisen mielestä, että naisista 57 prosenttia lähtisi mieluiten lomalle kavereidensa kanssa, kun miehillä osuus on 41 prosenttia.

”Tämä kertoo siitä, että miehet ne tykkäävät kovasti naisistaan. Hieno vastaus miehille, he arvostavat naistaan matkakumppanina”, pohtii Väestöliiton seksologian johtava asiantuntija Tarja Santalahti.

Hänen mukaansa 1,7 prosenttia kuulostaa melko pieneltä joukolta miehiä, joiden mielestä paras lomamuisto on häämatkalta.

”Toisaalta häämatkan merkitys on nykyään eri, kuin mitä se on joskus ollut. Pariskunnat ovat ensimmäiset yhteiset matkansa tehneet jo ennen häämatkaa. Eri seksikumppaneitakin on ollut ennen hääyötä”, hän sanoo.

”Nykyään hääyönä pariskunta on varmasti hyvin väsynyt pitkästä päivästä ja juhlien jälkeistä humalatilaakin pitäisi ehkä nukkua pois. Hääyö onkin menneen ajan hapatusta”, Santalahti naurahtaa.

Kaikkiaan 73 prosenttia miehistä pitää seksiä tärkeänä osana lomaa. Petipuuhien tärkeys vähenee iän myötä.

25–34-vuotiaista miehistä seksi on tärkeää lomalla 89 prosentille. Yli 65-vuotiaista 49 prosenttia kokee lomalla lempimisen tärkeäksi.

Alle 55-vuotiaista isistä 84 prosentille on tärkeää harrastaa lomalla seksiä puolisonsa kanssa.

Lasten kanssa miehistä lomailisi mieluiten 60 prosenttia ja naisista 63.

Kyselyyn vastasi yhteensä 8 946 suomalaista, joista 2 693 oli miehiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!