Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi vinkkiä Eisenachiin

Matka
 
Helsingin Sanomat

Marja Hakola

Wartburgin linna

Yli 400 metrin korkeuteen nouseva linna on Unescon maailmanperintökohde. Siellä ovat asuneet muun muassa Luther ja 1200-luvulla elänyt Pyhä Elisabet. Opastettu englanninkielinen kierros on joka päivä kello 13.30.

Kannattaa varautua maksamaan parkkimaksu ja kävelemään parkkipaikalta ylös linnaan. Melko jyrkkä nousu kestää noin vartin. Taksinkin voi tilata.

Auf der Wartburg 1. www.wartburg.de. Marras–maaliskuussa 9–17, huhti–lokakuussa 8.30–20.

Luther-museo

”Meine liebe Stadt – rakas kaupunkini”, kuvaili Luther Eisenachia. Hän kävi samaa latinankielistä koulua kuin Bach parisataa vuotta myöhemmin. Ristikkorakenteinen talo, jossa Luther asui, on kaupungin vanhin ja nyt museona.

Lutherplatz 8. www.lutherhaus-eisenach.de Marras–maaliskuussa ti–su 10–17, huhti–lokakuussa 10–17.

Bach-museo

Museossa on maailman laajin Bachin elämää ja musiikkia esittelevä näyttely. Pallotuoleissa voi kuunnella preludeja. Pääsymaksuun sisältyy puolen tunnin konsertti, jossa Bachin musiikkia soitetaan periodisoittimilla.

Frauenplan 21. www.bachhaus.de Avoinna päivittäin 10–18.

Automuseo

”Varttikilon purkki” oli suomalaisten väännös kaksitahtisille Wartburg-autoille, joita valmistettiin Eisenachissa vuoteen 1991 asti. Nyt kaupungissa tehdään Opeleita, ja vanha autotehdas on museona. Näytteillä on lähes sata vuotta toimineen tehtaan automalleja, prototyyppejä ja piirustuksia.

Automobilewelt Eisenach, Friedrich-Naumann-Strasse 10. Ti–su 11–17.

Vaellus Lutherin jäljillä

Yli tuhat kilometriä pitkällä vaellusreitillä voi tutustua Lutherin elämän vaiheisiin ja ihailla luonnonkaunista Thüringeniä.

Jos lähdet liikkeelle Eisenachista, voit nousta Wartburgiin ja jatkaa itään kohti osavaltion pääkaupunkia Erfurtia ja sieltä edelleen kauniiseen Weimarin kaupunkiin.

www.lutherweg.thueringen-entdecken.de

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!