Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jouluksi pääsee vielä aurinkoon – matkoja on hyvin jäljellä Kanarialle, kaukokohteisiin vähemmän

Matka
 
Ralf Örn
Suomalaisten kestosuosikki on Kanaria. Kuva Gran Canarialta.
Suomalaisten kestosuosikki on Kanaria. Kuva Gran Canarialta. Kuva: Ralf Örn

Jos marraskuun lopun harmaus on tehnyt tehtävänsä ja tuntuu siltä, että joulu olisi mukavaa viettää auringossa, kannattaa pitää kiirettä. Matkatoimistoista kerrotaan, että etelän kohteisiin on jouluksi vielä paikkoja vapaana, mutta rajoitetusti.

”Vielä pääsee jouluksi aurinkoon, mutta on parempi pitää kiirettä matkan varaamisen kanssa, koska ei niitä (paikkoja) enää niin paljon ole”, kertoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Eniten vapaita paikkoja toimistoilla on tarjolla Kanarian saarille, minne pääsee suorilla lennoilla myös muualta kuin Helsingistä.

”Esimerkiksi Turusta ja Vaasasta lentää suoraan Gran Canarialle ja Teneriffalle pääsee Turusta Helsingin ohella. Myös Kuopiosta on suoria lentoja Kanarialle”, Pucilowski listaa.

Kestosuosikki Kanaria on pitänyt kärkipaikkaa suomalaisten joulukohteena kymmeniä vuosia. Finnmatkojen emoyhtiön TUI Nordicin viestintäpäällikkö Mathias Bergendahl kertoo, että myös Finnmatkoilla on tarjota suoria lentoja Helsingin lisäksi Tampereelta ja Oulusta.

Kanarian jälkeen kakkosena tulevat Etelä-Thaimaan Phuketin ja Krabin alueet. Thaimaan lisäksi kaukokohteista Kuuba kuuluu tämän joulun suomalaissuosikkeihin. Finnmatkojen joululistan kärkipäästä löytyvät myös Egypti ja Intian valtameren pikkuinen Mauritius.

Myös Aurinkomatkojen joulumatkojen paikat ovat vähenemään päin.

”Joulun ja uudenvuoden ajan matkoille löytyy vielä jonkin verran paikkoja. Parhaiten Kanariansaarille, kaukokohteisiin löytyy enää hajapaikkoja. Kysyntä kasvoi huomattavasti syyslomien päättymisen jälkeen, joten jouluksi matkoille mielivän kannattaa varata matkansa pian”, Inka Ikonen Aurinkomatkojen viestinnästä opastaa.

Ikosen mukaan joulun ja uudenvuoden matkoja on varattu kahdeksan prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Torstaille asettuvan jouluaaton vuoksi myös pitkä viikonloppu Euroopan kaupunkikohteisiin voi olla toimiva vaihtoehto joulun piristykseksi.

Oikaisu 27.11. klo 9.00: Pucilowski kertoo, että myös Kuopiosta on suoria lentoja Kanarialle, ei Oulusta, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Oulusta pääsee Kanarialle Norwegianin lennoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!