Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabiaan tulee kilometrin korkuinen pilvenpiirtäjä 2020

Matka
 

Saudi-Arabian Jeddaan rakenteilla oleva Jeddah Tower ja sen ympärille suunniteltu kaupunki Jeddah Economic City ovat saaneet uuden rahoittajan.

Kilometrin korkuisen pilvenpiirtäjän on tarkoitus valmistua 2020. Torni tunnettiin aiemmin nimellä Kingdom Tower.

Saudiarabialainen investointipankki Alinma ja alueen omistaja Jeddah Economic Company (JEC) ovat päässeet sopuun 8,4 miljardin Saudi-Arabian Riadin eli noin 2,1 miljardin euron rahoituksesta.

JEC:n emoyhtiön Kingdomin hallituksen puheenjohtajasta prinssi al-Walid bin Talalista tulee myös uuden rahaston hallituksen puheenjohtaja.

”Jeddah Economic Citystä tulee välttämätön nähtävyys kaikille Jeddassa kävijöille, olivat he sitten työ- tai lomamatkalla. Kaupungista tulee suunnannäyttäjä tulevaisuuden kiinteistöalalle ja urbaanille kehitykselle. Samoin se turvaa nuorten saudien tulevaisuutta työllistämällä ja vastaamalla jatkuvaan asuntopulaan”, prinssi al-Walid hehkutti Kingdom-yhtiön tiedotteessa.

Punaisenmeren rannalle rakennettavaan Jeddah Toweriin on tulossa skyscrapercenter.com-sivuston mukaan 169 kerrosta, joista kaksi on maanalaisia. Kerrokset pitävät sisällään myös 200 huoneen hotellin. Brittilehti Guardian kertoo , että rakennuksessa on jopa 85 asumatonta kerrosta, koska ne ovat liian ahtaita asumiseen tai toimistotiloiksi.

Suomalaisyhtiö Kone toimittaa Jeddah Toweriin hissit , jotka ovat yhtiön mukaan maailman nopeimmat kaksikoriset ja kulkevat yli kymmenen metriä sekunnissa. Hissejä tulee skyscrapercenter.comin mukaan yhteensä 58.

Tornin näköalatasanne on 637,5 metrin korkeudessa. Rakennuksen kokonaiskorkeudeksi on suunniteltu metrilleen kilometri.

Nyt maailman korkein pilvenpiirtäjä on Burj Khalifa Dubaissa. Se on 828 metriä korkea, ja näköalatasanne on 555 metrin korkeudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!