Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentokoneen katolla voi ehkä tulevaisuudessa matkustaa kuplassa

Matka
 

Yhdysvaltalainen lentoteknologiayritys Windspeed Technologies hakee patenttia lentokoneeseen rakennettavalle näköalapaikalle.

Windspeedillä on tekeillä Skydeck-niminen näköalaistuin. Istuimeen noustaan joko hissin tai portaiden avulla lentokoneen katon ”lävitse” läpinäkyvän kuplan sisään. Kuplassa istuvat matkustajat voivat kääntyä horisontaalisesti 360 astetta ja saada näin hyvän näkymän taivaalta.

Näköalapaikka voidaan rakentaa yhtiön mukaan yhdelle tai kahdelle matkustajalle.

Windspeed kertoo verkkosivuillaan, että Skydeck on mahdollista saada niin yksityisen suihkukoneen kuin kaupallisessa käytössä olevan jumbojetinkin katolle.

Yhtiön mukaan kupla voisi toimia lentoyhtiöille myös tulonlähteenä, koska sen käytöstä voisi vaatia erillistä maksua ja useampi matkustaja ehtisi käydä ihailemassa maisemia lennon aikana.

”Lentojen sisäiset viihdykkeet eivät ole juuri muuttuneet viime vuosikymmeninä. Halusimme kehittää korkean tason viihdykkeen, jolla vähentää tylsistymisen riskiä lennoilla”, yritys kuvailee liikeideaansa verkkosivuillaan.

Kupla valmistetaan samoista materiaaleista, joita käytetään hävittäjissä, joten se tulee olemaan iskun- tai pelikaaninkestävä.

Aerodynaamiseksi suunnitellun kuplan ei pitäisi myöskään olla rasite ilmanvastukselle. Sisäpuolelta kupla valmistetaan huurtumattomaksi ja uv-suojatuksi.

VIP-tason viihdyke odottelee vielä patenttiaan, mutta samaan aikaan suuret amerikkalaiset lentoyhtiöt valmistautuvat hintasotaan halpalentoyhtiöitä vastaan.

Delta, JetBlue sekä American Airlines ovat ilmoittaneet, että ne alkavat myydä halpalentoyhtiöiden lippuihin verrattavia ”karsittuja” lippuja, jotka eivät sisällä mukavuuksia tai matkatavaroita, kertoo talouslehti Fortune verkkosivuillaan.

Fortunen mukaan lippujen luokitusta kutsutaan epävirallisesti ”viimeiseksi luokaksi”, last class.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!