Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaahan voi nyt hakea puolen vuoden viisumia

Matka
 
Pia Hauskaviita
Thaimaahan ja vaikkapa Koh Lipen rannoille voi nyt hakea puoli vuotta voimassa olevaa viisumia.
Thaimaahan ja vaikkapa Koh Lipen rannoille voi nyt hakea puoli vuotta voimassa olevaa viisumia. Kuva: Pia Hauskaviita

Thaimaan-matkaaja on voinut kuukauden ajan ostaa itselleen kuusi kuukautta voimassa olevan, useiden maahantulokertojen viisumin.

Multiple Entry Tourist Visaa (METV) eli moninkertaisen maahantulon oikeuden sisältävää viisumia on voinut ostaa 5 000 Thaimaan bahtin eli noin 130 euron hintaan marraskuun 13. päivästä lähtien.

Turistiviranomaisten ylläpitämän tatnews.org-sivuston mukaan asiasta on kerrottu maan virallisessa lehdessä The Royal Thai Government Gazettessa jo syyskuussa.

Viisumi sisältää rajoittamattoman määrän maahantuloja kuuden kuukauden ajalle. Vierailut saavat kestää enintään 60 päivää kerrallaan. Kuuden kuukauden viisumia voi anoa Thaimaan suurlähtystöistä ja konsulaateista maailmanlaajuisesti.

Viisumi ei kuitenkaan irtoa ilman asianmukaisia dokumentteja.

Thaimaan viranomaisten mukaan viisumin anojan passin pitää olla voimassa vähintään kuusi kuukautta.

Täydellisesti täytetyn hakemuksen liitteeksi pitää toimittaa kaksi passikuvaa. Tämän lisäksi on näytettävä toteen, että varallisuutta on 200 000 bahtin eli runsaan 5 000 euron edestä.

Suomen Thaimaan-suurlähetystön mukaan varallisuus on osoitettava tiliotteella englanniksi tai suomeksi ”kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 6 000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 6 000 euroa henkeä kohden ja saa se olla korkeintaan 30 päivä vanha”.

Todistus työpaikasta, omasta firmasta tai kokopäiväisestä opiskelusta on myös liitettävä hakemukseen. Samoin ensimmäisen visiitin poistumislipun kopio ja todistus majoituksesta tulee liittää mukaan.

Alle kaksikymmentävuotiaan on toimitettava kopiot isän ja äidin passeista tai henkilöllisyystodistuksista sekä vihkitodistuksesta, kopio syntymätodistuksesta ja suostumuskirje huoltajilta, jos vanhemmat eivät matkusta lapsensa mukana.

Yksinhuoltajan kohdalla Thaimaan viranomaiset vaativat nähdäkseen oikeuden päätöksen huoltajuudesta.

Jos haet viisumia muualla kuin kotimaassasi, tarvitset myös todistuksen oleskeluluvasta.

Viisumimaksu 130 euroa tulee maksaa käteisellä.

Lyhyemmän, kahden kuukauden viisumin hakeminen on vielä melko yksinkertaista. Se sisältää myös kuukauden lisäajan anomisen mahdollisuuden.

Viisumien hakemisesta voit lukea lisää Thaimaan Suomen-suurlähetystön sivuilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!