Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkailulehti hehkuttaa Helsinkiä ”Pohjolan Rivierana” ja tekee pienen virheen

Matka
 

Yhdysvaltalainen matkailulehti Travel and Leisure kiittelee jutussaan Helsinkiä kaupungin ottamasta vihreästä suunnasta. Ja tekee pienen virheen.

Jutussa kerrotaan tavoitteesta tehdä Helsingin keskustasta autoton vuoteen 2050 mennessä, tulevista metrolinjoista ja raitiovaunujen määrän kaksinkertaistamisesta vuoteen 2018 mennessä.

”Emme voi pistää enää lisää autoja kaduillemme. Keskusta-alueen liikenteen vastaus on raiteilla. Raitiovaunuissa ja metroissa. Kun Helsinki kasvaa, julkisen liikenteen on kasvettava sen mukana”, sanoo Helsingin liikennelaitoksen toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski Travel and Leisuren haastattelussa.

Kiitosta annetaan myös suunnitelmalle Helsingin ”bulevardisaatiosta”.

Uudessa Helsingin kaupungin yleiskaavaehdotuksessa sisääntuloväylien päädyt halutaan muuttaa niin kutsutuiksi kaupunkibulevardeiksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa Länsiväylällä, Hämeenlinnanväylällä, Itäväylällä, Tuusulanväylällä ja Lahdentiellä ajettaisiin Kehä 1:n jälkeen korkeintaan 50:tä kilometriä tunnissa ja väylien viereen rakennettaisiin asuntoja ja pyöräteitä.

Tiiviimmän kaupungin uskotaan vetävän puoleensa myös palveluita.

Helsinkiin vihdoin ensi keväänä tulevat kaupunkipyörät mainitaan myös vihreän kaupungin imagoa nostavana tekijänä. Lue lisää kaupunkipyöristä täältä.

Juttu johdattaa lukijan Vanhalta kauppahallilta Temppeliaukion kirkkoon, kehuu muutamia ravintoloita, hotelleja ja kaupungin jo valmiiksi laajoja viheralueita sekä junaradasta ulkoilukäyttöön muutettua Baanaa.

Myös sauna ja Marimekko muistetaan mainita heti kättelyssä.

”Seuraavalla matkallasi nauti ympäristöystävällinen maistiainen siitä, mitä tällä Pohjolan Rivieralla on tarjottavana”, Travel and Leisuren toimittaja Lauren Matison hehkuttaa.

Niin, se virhe.

Helsingin kaupungin imagoa antaumuksella kiillottavan jutun uskottavuus kärsii lievästi siitä, että jutun kuva on kesäisestä Porvoosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!