Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaismies polki pyörällä ympäri maailmaa 50 vuotta – ”En ollut tarpeeksi hyvä jalkapallossa”

Heinz Stücke aloitti maailmankiertueensa vuonna 1962. Suurimman osan matkasta hän taittoi aivan tavallisella pyörällä, kunnes 2010 vaihtoi tilalle taitettavan pyörän.

Matka
 
Kuva Heinz Stücken verkkosivuilta.
Kuva Heinz Stücken verkkosivuilta.

Saksalainen Heinz Stücke, 75, on palannut kotikaupunkiinsa Hövelhofiin pyöräretkeltään. Retki alkoi 53 vuotta sitten.

Stücke aloitti maailmankiertueensa vuonna 1962. Hän polki pyörällä yhteensä lähes 650 000 kilometriä ympäri maapalloa.

Suurimman osan matkasta hän taittoi aivan tavallisella miesten pyörällä, kunnes 2010 vaihtoi viimeisille tuhansilleen taitettavan pyörän.

”Ensimmäiset 40 vuotta minä poljin varsin jykevällä teräspyörällä. Säädin pyöräntangon niin, että asentoni ei kipeyttäisi hartioitani. Sitten ajattelin, että 25–26-kiloinen pyörä on varsin epäkäytännöllinen ja vaihdoin taitettavaan polkupyörään, joka oli paljon käytännöllisempi”, Stücke kertoi brittilehti Telegraphin mukaan.

Heinz Stückestä tehty uusi kirja Home is Elsewhere: 50 Years Around the World by Bike, vapaasti suomennettuna ”Koti on muualla: 50 vuotta maailman ympäri polkupyörällä”, ilmestyi joulun alla.

Kirjan esittelytekstissä mainitaan, että kilometrejä kertyi aiemmin mainitut 648 000. Miehen omilla verkkosivuilla matkan pituudeksi ilmoitetaan 593 625 kilometriä.

Oli se kumpi tahansa, mies polki melkoisen määrän.

Stücken matkan aikana passi vaihtui kaksikymmentä kertaa, hän kävi viidellä mantereella ja 196 maassa, kirjan esittelyteksti kertoo.

Hän tapasi muun muassa brasilialaisen jalkapallolegendan Pelen, sai taskurahaa Etiopian viimeiseltä keisarilta Haile Selassielta ja vietti yön Rio de Janeiron kuuluisan Kristus-patsaan alla. Hänen pyöränsä varastettiin kuusi kertaa, ja hän joutui neljästi auto-onnettomuuteen.

”Polkupyörät ovat mainioita passeja. Tapaat paljon ihmisiä, kun kuljet polkupyörällä ja sinua pidetään hyvänä tyyppinä, koska pyöräilet. Ihmiset lähestyvät helpommin pitkänmatkanpyöräilijää”, Stücke sanoo Telegraphille.

Stückelle kertyi matkoiltaan noin 18 000 sivua päiväkirjoja, joiden pohjalta uusin kirjakin on tehty. Lisäksi järjesteltävää riittää reissun valokuvista, niitä kertyi yli 100 000.

Miksi Stücke päätyi polkemaan pyörällään ympäri maailmaa?

”Olin liian huono pelaamaan jalkapalloa ammatikseni, kuten olisin halunnut. Joten päätin polkea pyörällä. Tykkään kulkea sillä, tykkään urheilla ja se on halpa tapa liikkua”, Stücke listaa syitä verkkosivuillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!