Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maistelija nauttii mezetaivaista – tässä ovat Abu Dhabin parhaat ruokapaikat

Matka
 
Elvi Rista
Emiraattiveljekset Mohamed Salem (oik.) ja Abdullah Salem käyvät usein syömässä Cafe Arabiassa.
Emiraattiveljekset Mohamed Salem (oik.) ja Abdullah Salem käyvät usein syömässä Cafe Arabiassa. Kuva: Elvi Rista

Lähi-idän ruokaa tarjoavista ravintoloista kaksi on ylitse muiden: keskustan Sheraton-hotellin Al Mayass ja Mushrifin keskuspuiston vieressä sijaitseva Cafe Arabia.

Al Mayassissa ateria kannattaa koota runsaasta meze-valikoimasta. Jos syöjiä on vain kaksi, annokset voi pyytää puolikkaina. Näin jaksaa maistaa kuutta tai kahdeksaakin Lähi-idän herkkua.

Moderneja ja raikkaita annoksia saa Cafe Arabiasta. Shakshukat, falafelit, fattoush-salaatit ja fatteh-kulhot aiheuttavat valinnanvaikeutta. Pirtein kyytipoika ruuille on minttu-sitruunalemonade.

”Seitsemän tähden hotelli” Emirates Palace on nähtävyys, jonka ylenpalttiseen interiööriin voi tutustua myös ravintolavarauksen kautta. Mezlai-ravintola on yksi kaupungin harvoista emiraattiravintoloista.

Palatsin Le Café -kahvilassa puolestaan tarjoillaan suosittua iltapäiväteetä päivittäin kahdesta kuuteen. High tea kannetaan pöytään runsaiden herkkutarjottimien kera. Paikat iloitteluun pitää varata hotellin nettisivujen kautta etukäteen.

Ilman varausta Le Caféssa voi nauttia vaikkapa kultahipuilla päällystetyn Palace Cappuccinon. Loistelias kahvielämys maksaa 60 dirhamia (noin 15 euroa).

Intialainen ruoka on Abu Dhabissa herkullista – onhan kaupungin väestöstä kolmasosa kotoisin Intiasta.

Saadiyat-saaren The Collection -hotellissa sijaitsee hienonpuoleinen intialainen Avasa. Viimeisteltyä intialaista saa myös Souq Qaryat Al Beri -ostoskeskuksen Ushnasta. Keskustassa kannattaa suunnata rentoon Lazeez-ravintolaan tai WTC Souqin Kababs&Kurriesiin.

Loma Arabiemiraateissa ei ole täydellinen ilman legendaarista perjantaibrunssia. Herkkuähky on taattu huikealla hotellibrunssilla esimerkiksi Ritz-Carltonissa, Fairmont Bab Al Bahrissa ja Beach Rotanassa.

Elvi Rista
Hauskinta on tilata pöytä täyteen mezejä ja juomaksi minttulemonadea.
Hauskinta on tilata pöytä täyteen mezejä ja juomaksi minttulemonadea.
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!