Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Floridassa saa meriruokaa maukkaimmillaan – ateriansa voi kalastaa myös itse

Matka
 
Minna Kalajoki
Al Diaz
Kuva: Al Diaz

Floridan keittiössä periamerikkalaiset maut yhdistyvät karibialaisiin vivahteisiin ja meren antimilla on tärkeä rooli. ”Päivän saalis” on monen ravintolan suosikkiannos, ja lapsille maistuvat rapukakut eli crab cakes.

Yksi sesonkiherkuista on paikallisen taskurapulajin sakset eli stone crab claws, joita on tarjolla lokakuusta toukokuuhun. Niitä ei muualta saa.

Sakset irrotetaan eläviltä ravuilta, minkä jälkeen ravut päästetään takaisin veteen, ja sakset kasvavat takaisin. Lihaisat sakset keitetään heti ja nautitaan kylminä esimerkiksi paikallisen sinappikastikkeen kanssa.

Ravintoloissa jykevät sakset on valmiiksi murrettu. Klassinen paikka nauttia kiviravun saksia on South Beachille vuonna 1913 avattu maineikas Joe’s Stone Crab -ravintola.

Hauskinta on tietysti kalastaa päivän ateria itse. Kalastusretkelle lähtiessä pitää valita, onko tarkoitus kalastaa syötäväksi vai valokuvattavaksi.

Lomakuvia varten pyydetään purjekalaa, jonka auki levitetty selkäevä on komean näköinen. Maukkaita talvikauden syöntikaloja ovat napsijat, snappers, joita on parikymmentä lajia.

Kalastusreissulla tulee kylmä, sillä ainakin pidemmillä retkillä ajetaan kauas avomerelle. Tuulenpitävä takki ja pipo ovat paikallaan, vaikka rannalla loikoiltaisiin bikineissä.

Omat eväät ja juotavat maistuvat, mutta kannattaa muistaa, ettei kalastusveneissä ole vessaa!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!