Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaa odottaa uutta perustuslakia ja kuningasta – historia näkyy matkailijallekin

Matka
 

Thaimaan kuningaskunnan juuret ulottuvat 1200–1300-luvuille, jolloin Sukhothai alkoi vastustaa khmeri-imperiumia. Sukhothain kuningaskuntaa pidetään maan kulttuurin ja taiteen ytimenä.

Sukhothain jälkeen Auythayan kuningaskunta hallitsi yli 400 vuotta. Burmalaiset hyökkäsivät Thaimaahan 1765 ja tuhosivat pääkaupungin. Thaimaalaiset rakensivat uuden Bangkokiin, ja valtaan nousi Chakri-dynastia, joka hallitsee maata edelleen.

Thaimaa vältti siirtomaavalloitukset, mutta maassa on kuohunut vuodesta 1932. Osapuolia ovat puolueet ja hallitus, armeijan johtajat ja kuningashuone.

12 vallankaappausta kokenut maa odottaa uutta perustuslakia. Sotilasjuntta otti vallan keväällä 2014, ja lain pitäisi vakauttaa oloja.

88-vuotiaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejin terveydentila on heikko, joten maa odottaa vaalien lisäksi kuninkaan seuraajaa.

Kuningashuonetta ei saa arvostella julkisesti. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan yli 60:tä ihmistä on syytetty majesteettirikoksista juntan valtaannousun jälkeen. Tuomio voi olla kymmeniä vuosia.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!