Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suunnitteletko kesälomaristeilyä lastesi kanssa? – Saatat olla jo myöhässä

Viikonloppuristeilyjen perhehyttejä on jo myyty loppuun. Päivä Tukholmassa -risteily maksaa kesällä nelihenkiseltä perheeltä noin sata euroa enemmän kuin syksy- tai talviaikaan.

Matka
 
Jukka Leskinen
Sami Kero / HS
Lapsiperheet haluavat nykyisin Tukholman-risteilyllä laadukkaampia hyttejä kuin aikaisemmin.
Lapsiperheet haluavat nykyisin Tukholman-risteilyllä laadukkaampia hyttejä kuin aikaisemmin. Kuva: Sami Kero / HS

Kun koululaiset kesäkuun alussa siirtyvät opinahjostaan lomalle, perheet suuntaavat lomamatkalle. Etelänmatkojen lisäksi suosittuja ovat päivä Tukholmassa -risteilyt, joilla vietetään kaksi yötä laivalla ja päivä perillä.

Jos et vielä ole varannut matkaa, muun kuin perushytin saaminen viikonlopulle alkaa olla vaikeaa. Isot sekä allergikoille ja pienille lapsille sopivat hytit on varattu jo hyvissä ajoin.

Silja Linen viestintäjohtaja Marika Nöjd ja Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund, onko tämä jokakesäinen ilmiö?

”On oikeastaan. Suitet ja paremmat hytit menevät heti ensimmäisenä”, sanoo Nöjd.

”On se kyllä. Korkein sesonki on kesälomat”, vahvistaa Grönlund.

Nöjdin ja Grönlundin mukaan yhä useammat lapsiperheet haluavat matkaltaan luksusta, eivätkä kannen alla olevat perushytit houkuttele.

”Aikaisemmin ruotsalaiset varasivat paremmat hytit. Nyt huomaa ihan selvästi, että suomalaiset arvostavat sitä, että hytissä on enemmän tilaa perheen kanssa. Suomalaiset ovat kirineet ruotsalaisten etumatkan korkeatasoisten hyttien varauksissa”, kertoo Grönlund.

Kuinka aikaisin pitää olla liikenteessä, jos haluaa korkeatasoisemman hytin?

”Puoli vuotta etukäteen, jos tietyille päiville, eritoten viikonlopulle, haluaa matkan”, kertoo Nöjd.

”Ihan lähelläkin kannattaa kysellä, jos tulee peruutuksia, eikä matkan ajankohta ole niin tarkka”, sanoo puolestaan Grönlund.

Hinta on tärkeä kriteeri lomamatkaa suunniteltaessa. Millä hinnalla kesälle on mahdollisuus saada korkeatasoisempi hytti?

”Kesäviikonlopuille family suitet on pitkälti jo varattu, mutta arkipäiville saa kyllä vielä hyttejä. Commodore-hytin hinta on runsas tuhat euroa viikonloppuna, 600–700 euroa arkena”, kertoo Silja Linen Nöjd.

Miten kesälomat vaikuttavat hintoihin?

”Hinnat nousevat kysynnän mukaan samalla tavalla kuin lentoliikenteessä, reitin ja täyttöasteen mukaan”, kertoo Nöjd.

Esimerkiksi nelihenkinen perhe, johon kuuluu kaksi kouluikäistä lasta, maksaa kesäloma-aikaan commodore-hytistä noin sata euroa enemmän kuin syksy- tai talviaikaan. Perushytinkin hinta nousee suunnilleen saman verran.

Vaikka Tallinnaan pääsee huomattavasti halvemmalla, ovat Tukholman risteilyt lapsiperheiden keskuudessa suositumpia. Onko tässä näkynyt muutosta?

”Sanoisin, että Tukholma on vielä suositumpi. Tallinna on herättänyt kiinnostusta, se on kehittynyt, ja siellä on enemmän tekemistä lapsille, mutta kyllä Tukholma on vielä aavistuksen edellä”, sanoo Viking Linen Grönlund.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!