Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekingissä on monta omaperäistä baaria, joihin matkailija ei eksy vahingossa

Vuosia Pekingissä asunut toimittaja Mari Manninen paljastaa kiinnostavimmat kuppilat.

Matka
 
Maija Tammi
Baarimikko Wang Cong sekoittaa Charlie Chaplin -drinkkiä Maomaochongissa, joka sijaitsee Pekingin hutongien alueella.
Baarimikko Wang Cong sekoittaa Charlie Chaplin -drinkkiä Maomaochongissa, joka sijaitsee Pekingin hutongien alueella. Kuva: Maija Tammi
Hidden House

Pekingin tyylikkäin baari leikkii piilosta. Kadulla ei ole kylttiä, ja kun ulko-oven vihdoin löytää, eteisessä pitää vielä keksiä, missä lymyää itse baariin johtava salaovi.

Kannattaa tulla ajoissa, sillä vähäiset pöydät täyttyvät nopeasti. Niiden äärellä on romanttisen illan viettäjiä ja ystäväporukoita. Asiakkaiden vaatteet ovat kalliimpia kuin tämän listauksen muissa baareissa, mutta niin ovat juomatkin.

Hidden House on kuuluisa cocktaileistaan ja viskeistään. Hyvinpukeutuneet baarimikot sheikkaavat juomia lämpimästi valaistun baaritiskin takana. Tiski onkin baarin keskipiste, kuin näyttämö.

39 Xindong Lu, Chaoyang. (Etsi kadun varrelta terassia, jonka keskeltä nousevat portaat ulko-ovelle.)

Maomaochong

Maomaochongissa tulee hyvälle tuulelle, jos pitää cocktaileista ja sattuu kantamaan Suomen passia mukanaan. Paikan pitäjä Eric nimittäin antaa suomalaisille asiakkaille kymmenen prosentin alennuksen.

Maija Tammi
Shen Xiaotong ja Gao Fang kävivät Maomaochongissa.
Shen Xiaotong ja Gao Fang kävivät Maomaochongissa.

Eric on lukenut historiansa ja ihailee suomalaissotilaita. Ei hätää, hän ei pakota ketään keskustelemaan aiheesta.

Maomaochongissa on kesällä kiva fiilistellä Pekingin hutongeja, kaupungin historiallisia asuinkujia. Baari on hutongtalon pienessä huoneessa, mutta seinällinen ikkunoita aukeaa suoraan kujalle.

Ikkunapöydässä tuntuu kuin istuisi keskellä hutongin vilinää. Cocktaillista on pitkä.

12 Banchang Hutong, Dongcheng.

Amilal

Kun Pekingin vilinä käy hermoille, Amilal suo rauhallisen hetken. Entiseen hutongasuntoon perinteitä kunnioittaen remontoitu baari on usein hiljainen.

Pienellä sisäpihalla on 150-vuotias puu. Sisällä itsepäinen iso kissa tai pieni kissanpentu saattaa tunkea syliin kehräämään.

Maija Tammi
Amilalissa baarikissa Gang Gang voi tulla syliin kehräämään.
Amilalissa baarikissa Gang Gang voi tulla syliin kehräämään.

Viskivalikoima on hyvä, ja pullo-oluita on kohtuullinen määrä. Seinällä roikkuu taidetta, sillä baarin perustaja on taiteilija. Pekingin somessa on väitetty useampaan kertaan, ettei baari huolisi kiinalaisia asiakkaita ilman länsimaista seuraa.

Baarin pitäjien mukaan väite on puppua. Samalla he varoittavat, että meluajat heitetään armotta pihalle.

48 Shoubi Hutong (pikkiriikkinen kuja 66 Gulou Dongdajien kohdalla), Dongcheng.

Great Leap Brewing

Pekingin mikropanimobuumia oli sysäämässä käyntiin Great Leap Brewing -baari. Alkujaan olut kävi tankeissa entisessä hutongasunnossa, joka repsotti joka nurkalta.

Asiakkaat istuivat talvisin pipo päässä jakkaroilla oluttankkien vieressä ja kesäisin sisäpihalla valtavien puiden katveessa.

Maija Tammi
Great Leap on panimo ja baari.
Great Leap on panimo ja baari.

Nyt olut käy muualla, ja Great Leap Brewingilla on ravintoloita ympäri kaupunkia, mutta alkuperäinen osoite Doujiao Hutongilla on edelleen Pekingin omaperäisin olutbaari ja piha ihana. Sisätilat on tosin rempattu siistiksi.

Great Leapin olutlista on pitkä ja monet maut vahvoja. Honey Ma Gold maistuu sichuaninpippurilta ja Banana Wheat todellakin banaanilta. Kannattaa ottaa aluksi maistelulauta, jolle saa shottilaseihin monta olutta.

6 Doujiao Hutong, Dongcheng (katso kartta baarin netistä www.greatleapbrewing.com).

Modernista

Kun astuu Modernistaan sisälle, unohtaa olevansa hutongeilla. Kaksikerroksinen fiinisti remontoitu baari on varsinainen monitoimitila.

Viikonloppuisin Modernista on usein yökerho, jossa on svengaava bändi ja tanssilattialla Pekingin tyylikkäintä nuorisoa ja länsimaalaisia.

Joskus illalla on stand up -esitys, toisinaan burleskia, yllättäen tanssiopetusta, välillä elävän mallin piirustusta. Kerran diskoa elävöitettiin taidepornofilmillä.

Päivällä on maalaismarkkinoita tai tyylitapahtuma. Ruokaakin saa, myös brunssia.

Iltaisin Modernista täyttyy vasta lähempänä puoltayötä, mutta sitten se täyttyykin nopeasti.

44 Baochao Hutong, Gulou Dongdajie, Dongcheng.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!