Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muroja, kissoja ja surffilautoja – tässä ovat New Yorkin kiinnostavimmat uutuuskahvilat

Manhattanin teemakahviloissa voi rentoutua myös vaikkapa kaakaon parissa. Tämän syksyn uutuus on Tyttökullat-sarjalle omistettu kahvila.

Matka
 
Mirva Lempiäinen
Mirva Lempiäinen
MarieBellen suklaa on käsityötä Brooklynista. Kahvilan erikoisuus on kaakao 72-prosenttisesta suklaasta.
MarieBellen suklaa on käsityötä Brooklynista. Kahvilan erikoisuus on kaakao 72-prosenttisesta suklaasta. Kuva: Mirva Lempiäinen
1 Maailman ensimmäinen Kellogg’s-kahvila

Kesäkuussa avatun Kellogg’s-kahvilan asiakkaat narskuttavat tyytyväisinä riisimuroja ja värikkäitä Fruit Loops -murorinkuloita, vaikka on jo iltapäivä.

”Täällä murot nähdään uudessa valossa. Ne eivät ole pelkkä aamiaisruoka”, kertoo Kellogg’s NYC:n osaomistaja Sandra Di Capua.

Mirva Lempiäinen
Murokahvilassa on 14 murolajia.
Murokahvilassa on 14 murolajia.

Valkotiiliseinäisen kahvilan takaseinää koristaa iso punainen kaappi, jossa on 20 numeroitua lokeroa. Kun asiakkaalle annettu hälytin soi, hän saa avata ovista yhden ja noutaa tilauksensa.

”Kotonakin muroja pidetään kaapissa. Ajatuksena on muistuttaa lapsuudesta ja tehdä muroista taas erityisherkku”, kertoo Di Capua.

Kellogg’s NYC:n valikoimiin kuuluu 14 murolajia, joita voi maustaa kymmenillä lisukkeilla. Maissihiutaleensa voi nauttia vaikkapa mintunlehtien, pähkinöiden, valkosuklaan tai vaahtokarkkien kera. Perinteisen maidon lisäksi tarjolla on jäätelöä kyytipojaksi.

Kellogg’s NYC. 1600 Broadway. kelloggsnyc.com

2 Kissojen oma kahvila

Aasiasta liikkeelle lähtenyt kissakahvilakuume on levinnyt myös New Yorkiin, ja kahviloita on jo neljä.

Helmikuussa perustettu Little Lions muistuttaa ruskeine tiiliseinineen, parkettilattioineen ja raitanojatuoleineen design-olohuonetta. Karvaisten asukkien läsnäolosta kertovat kiipeilytelineet ja pörrölelut.

Mirva Lempiäinen
Little Lions -kissakahvilasta voi myös adoptoida kissan.
Little Lions -kissakahvilasta voi myös adoptoida kissan.

Kissojen määrä vaihtelee jatkuvasti, sillä vieraat voivat halutessaan adoptoida suosikkinsa. Lisää valkoisia, mustia, harmaita ja raidallisia kavereita tuodaan löytöeläinkeskus Anjellicle Cat Rescuesta.

”Yleensä kissoja on paikalla 14–15. Niitä adoptoidaan noin kymmenen joka kuukausi”, kertoo barista Ally Wilcox. Häntyöskentelee Little Lionsin kahvilapuolella, jossa myydään muun muassa 20:tä teelajia ja kissanmuotoisia pannukakkuja.

Ostoksensa voi halutessaan viedä kissojen luo. Niiden seura maksaa noin kymmenen euroa tunnilta. Little Lionsin olohuoneessa järjestetään myös viikoittaisia leffailtoja ja joogatunteja.

Little Lions. 40 Grand Street. Littlelionsnyc.com

3 Pieni suklaapuotikahvila

Kun astuu MarieBellen suklaapuotiin, on kuin siirtyisi menneelle vuosisadalle. Klassinen musiikki soi hiljaa taustalla, ja vaaleansiniset seinät on koristeltu taidemaalauksin.

Koko puoti henkii keskieurooppalaista tunnelmaa, kuten myös sen takaosissa toimiva kahvila. Cacao Bar on sisustettu mustaruskealla pystyraitatapetilla ja kultareunaisilla peileillä. Pyöreiden marmoripöytien ääressä nautitaan erilaisia kuumia kaakaoita.

Cacao Barin erikoisuus on 72-prosenttisesta tummasta suklaasta tehty Aztec-kaakao.

Kahvilan yksi seinä on tapetoitu kokonaan mustavalkoisella valokuvalla. Sen keskeltä avautuu iso ikkuna suklaapuodin puolelle, jossa myyntipöydät notkuvat pieniä sinisiä lahjapaketteja.

Valikoimassa on myös käsinmaalattuja suklaapaloja ja kaakaojauhetta sisältäviä vanhanaikaisia peltirasioita.

”Suklaat tehdään kaikki käsityönä Brooklynin-tehtaassamme”, kertoo myymäläpäällikkö Lourdes Martinez-Baide.

Vuonna 2001 New Yorkissa aloittanut MarieBelle on levinnyt myös Japanin Kiotoon. Viime vuonna ketju avasi uuden Cacao Market -suklaapuodin Brooklynin Greenpointissa.

MarieBelle. 484 Broome Street. mariebelle.com

4 Surffauskahvila Manhattanilla

Lauantai on newyorkilaisten surffareiden lempipäivä, kun he voivat työviikon päätteeksi napata laudat kainaloon. Hyviä aaltoja löytyy kolmen vartin junamatkan päässä Manhattanilta.

Toisaalta newyorkilaista surffauskulttuuria etsivän ei tarvitse lähteä niinkään kauas, sillä alakaupungilla sijaitsee Saturdays NYC -surffikahvila. Heti ovella pönöttää sinisiä, punaisia ja valkoisia lainelautoja, jotka vievät lomatunnelmiin.

”Tässä kaupungissa on paljon enemmän surffareita kuin uskoisi”, kertoo myyjä Dan Nguyen.

Mirva Lempiäinen
Surffauskahvilasta saa lautoja.
Surffauskahvilasta saa lautoja.

Saturdays NYC on sekoitus kahvilaa ja muotiliikettä. Etuosan tiskiltä voi ostaa merkin omaa La Colombe -kahvisekoitusta ja liiketilan takaosasta valita märkäpuvun seuraavaa surffausviikonloppua varten.

Myynnissä on myös surffausaiheisia kirjoja ja lehtiä. Niihin voi paneutua Saturdays NYC:n sisäpihalla, jota koristavat puupenkit ja muutama surffilauta.

”Jotkut leiriytyvät sinne useiksi tunneiksi ja käyttävät ilmaista wifiämme. Pihallamme riittää aina väkeä”, Nguyen kertoo.

Saturdays NYC perustettiin New Yorkiin vuonna 2009. Se on levinnyt jo neljään kaupunkiin Japanissa ja Australian Sydneyyn. Myös Manhattanin West Villagessa on ketjun liike.

Saturdays NYC. 31 Crosby Street. Saturdaysnyc.com

5 Tyttökultien kahvila

New Yorkin seuraava teemakahvilahitti on Pohjois-Manhattanille syksyn aikana avautuva Tyttökullat-kahvila. Sitä on perustamassa Michael LaRue, joka oli kulttisarjassa miestennielijä-Blanchea esittäneen, nyt jo edesmenneen, Rue McClanahanin läheinen ystävä.

Uuden kahvilan nimeksi on annettu Rue La Rue Café. Sisustuksesta kaavaillaan showhenkistä: on kultaista glitter-lattiaa ja Blanchen makuuhuoneesta tuttua banaaninlehtitapettia.

Tyttökullat-televisiosarjaa kuvattiin 1985–1992. Sen päähenkilöt Dorothy (vas.), Blanche, Sophia ja Rose olivat kämppiksiä.
Tyttökullat-televisiosarjaa kuvattiin 1985–1992. Sen päähenkilöt Dorothy (vas.), Blanche, Sophia ja Rose olivat kämppiksiä.

Kahvilan televisioista voi katsella Tyttökultien jaksoja samalla, kun syö sarjan näyttelijöiden mukaan nimettyjä herkkuja. Odotettavissa on ainakin juustokakkua, sarjan eläkeläisnaisten suosikkijälkiruokaa.

Kahvilaan on tulossa näytille myös Rue McClanahanin Emmy-patsas, sarjan hahmojen vaatteita ja muuta materiaalia. Sarjan ainoa hengissä oleva tähti, Rosea näytellyt Betty White, on luvannut saapua avajaisiin.

Rue La Rue Café. 4394 Broadway. Facebook.com/ruelaruecafe

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!