Matka

Suunnitteletko kesälomaristeilyä lastesi kanssa? – Saatat olla jo myöhässä

Viikonloppuristeilyjen perhehyttejä on jo myyty loppuun. Päivä Tukholmassa -risteily maksaa kesällä nelihenkiseltä perheeltä noin sata euroa enemmän kuin syksy- tai talviaikaan.

Kun koululaiset kesäkuun alussa siirtyvät opinahjostaan lomalle, perheet suuntaavat lomamatkalle. Etelänmatkojen lisäksi suosittuja ovat päivä Tukholmassa -risteilyt, joilla vietetään kaksi yötä laivalla ja päivä perillä.

Jos et vielä ole varannut matkaa, muun kuin perushytin saaminen viikonlopulle alkaa olla vaikeaa. Isot sekä allergikoille ja pienille lapsille sopivat hytit on varattu jo hyvissä ajoin.

Silja Linen viestintäjohtaja Marika Nöjd ja Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund, onko tämä jokakesäinen ilmiö?

”On oikeastaan. Suitet ja paremmat hytit menevät heti ensimmäisenä”, sanoo Nöjd.

”On se kyllä. Korkein sesonki on kesälomat”, vahvistaa Grönlund.

Nöjdin ja Grönlundin mukaan yhä useammat lapsiperheet haluavat matkaltaan luksusta, eivätkä kannen alla olevat perushytit houkuttele.

”Aikaisemmin ruotsalaiset varasivat paremmat hytit. Nyt huomaa ihan selvästi, että suomalaiset arvostavat sitä, että hytissä on enemmän tilaa perheen kanssa. Suomalaiset ovat kirineet ruotsalaisten etumatkan korkeatasoisten hyttien varauksissa”, kertoo Grönlund.

Kuinka aikaisin pitää olla liikenteessä, jos haluaa korkeatasoisemman hytin?

”Puoli vuotta etukäteen, jos tietyille päiville, eritoten viikonlopulle, haluaa matkan”, kertoo Nöjd.

”Ihan lähelläkin kannattaa kysellä, jos tulee peruutuksia, eikä matkan ajankohta ole niin tarkka”, sanoo puolestaan Grönlund.

Hinta on tärkeä kriteeri lomamatkaa suunniteltaessa. Millä hinnalla kesälle on mahdollisuus saada korkeatasoisempi hytti?

”Kesäviikonlopuille family suitet on pitkälti jo varattu, mutta arkipäiville saa kyllä vielä hyttejä. Commodore-hytin hinta on runsas tuhat euroa viikonloppuna, 600–700 euroa arkena”, kertoo Silja Linen Nöjd.

Miten kesälomat vaikuttavat hintoihin?

”Hinnat nousevat kysynnän mukaan samalla tavalla kuin lentoliikenteessä, reitin ja täyttöasteen mukaan”, kertoo Nöjd.

Esimerkiksi nelihenkinen perhe, johon kuuluu kaksi kouluikäistä lasta, maksaa kesäloma-aikaan commodore-hytistä noin sata euroa enemmän kuin syksy- tai talviaikaan. Perushytinkin hinta nousee suunnilleen saman verran.

Vaikka Tallinnaan pääsee huomattavasti halvemmalla, ovat Tukholman risteilyt lapsiperheiden keskuudessa suositumpia. Onko tässä näkynyt muutosta?

”Sanoisin, että Tukholma on vielä suositumpi. Tallinna on herättänyt kiinnostusta, se on kehittynyt, ja siellä on enemmän tekemistä lapsille, mutta kyllä Tukholma on vielä aavistuksen edellä”, sanoo Viking Linen Grönlund.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Matkailu
 • risteily
 • Tukholma

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  2. 2

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Timo Soinilta suli puolue alta, mutta tänään on hänen tähtihetkensä

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Mikko Koivusipilä valitsee Suomen radiohitit, ja siinä hommassa raha ratkaisee – ”Minun työtäni ei ole sivistää”

  7. 7

   Helsingissä asuvat marokkolaiset tuomitsevat Turun veriteon – ”En pidä häntä marokkolaisena, vaan pidän häntä terroristina”

  8. 8

   Voiko terroritekoja estää ennalta? HS selvitti, mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi

  9. 9

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  10. 10

   Peliala on tasa-arvoisempi Kiinassa kuin Suomessa, sanoo peligraafikko – ”Roviolla kysyttiin usein, että entä sitten kun sulla on lapsia”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  3. 3

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  4. 4

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  5. 5

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  6. 6

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  7. 7

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  8. 8

   Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

  9. 9

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  10. 10

   Laura Huhtasaari puhuu kovia mutta hymyilee kivasti ja korostaa äitiyttään – imago on kopioitu Marine Le Peniltä ja muilta oikeistopopulisti­naisilta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää