Matka

Lonely Planet nosti Suomen vuoden 2017 kiinnostavimpien kohteiden listalle – matkailualalla iloitaan: ”Tunnustus lisää Suomen kiinnostavuutta maailmalla”

Lonely Planet arvioi, että etenkin satavuotisjuhlavuosi tekee Suomesta kiinnostavan matkakohteen ensi vuonna.

Matkaoppaita kustantava Lonely Planet on nostanut Suomen yhdeksi maailman kiinnostavimmista matkakohteista vuoden 2017 Lonely Planet’s Best in Travel -oppaassaan.

Suomi sijoittui kiinnostavimpien matkailumaiden listalla kolmanneksi. Ensimmäisenä listalla komeilee Kanada, jossa vietetään 150-vuotisjuhlia. Toiseksi listauksessa sijoittui Kolumbia.

Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen kertoo, että Lonely Planetin tunnustus otettiin matkailunedistämiskeskuksessa ilolla vastaan.

”Tässä realisoituu Suomen matkailunäkökulmasta katsottuna pitkäjänteinen, hyvä työ, jota matkailun kehityksen eteen on tehty. Tämä on mitä suurimmassa määrin tunnustus suomalaiselle matkailuteollisuudelle, joka tuo Suomen talouteen jo yli neljä miljardia euroa vuositasolla ja työllistää yli 140 000 ihmistä”, Virkkunen hehkuttaa.

Lonely Planet on jo vuosikausia tunnettu etenkin yksilöllisen matkailun suosittuna hakuteoksena. Virkkunen arvioi, että tunnustuksen ansiosta uudentyyppinen kohderyhmä suuntaa myös Suomeen etsimään syvempää matkailullista sisältöä.

”Individualistisella matkailulla on perinteensä Suomessa, ja uskon, että tunnustus tulee vahvistamaan kysyntää entisestään ja nostaa Suomen kiinnostavuutta maailmalla.”

Iloitsemisen aihetta riitti jo aiemmin lokakuussa, kun brittiläinen Brand Finance julkaisi maabränditutkimuksen, jossa Suomen maabrändi valittiin kymmenen voimakkaimman joukkoon.

Luonto on aina ollut merkittävä osa Suomi-kuvaa, ja myös Lonely Planet nostaa kirjassaan esille ensi vuonna perustettavan Hossan kansallispuiston.

”Se viestii maailmalle siitä, että Suomessa kunnioitetaan luontoa: luonnosta pidetään vastuullisesti huolta, ja sen ympärille rakennetaan kestäviä matkailupalvelukokonaisuuksia. Nämä ovat tärkeitä kriteereitä vaativille, individualistisia kokemuksia etsiville matkailijoille”, Virkkunen sanoo.

Hän ilahtui myös siitä, kuinka paljon Lonely Planetin oppaassa kerrotaan urbaanista kaupunkikulttuurista. Urbaanit matkailupalvelu ja luontopalvelut täydentävät toisiaan ja tarjoavat yhdessä kiinnostavia houkutteita matkailijoille.

”Lonely Planetin ihmiset kävivät aiemmin tutustumassa Helsinkiin, ja kerroin heille Kauppatorin rantaan tulevasta ympärivuotisesta merivesiuima-altaasta. Oppaassa Allasta ei mainita, mutta he totesivat, että tämä on huomattava asia”, Virkkunen kertoo.

Lonely Planet arvioi, että etenkin satavuotisjuhlavuosi tekee Suomesta kiinnostavan matkakohteen ensi vuonna. Ulkoilmakonsertit, yhteisölliset ruokatapahtumat ja saunaillat tarjoavat matkaajille unohtumattomia kokemuksia. Urheilutapahtumista mainitaan taitoluistelun MM-kisat ja hiihdon MM-kilpailut.

Virkkunen haluaa nostaa esille myös suomalaisen ruokakulttuurin, sillä juuri ruoka on tällä hetkellä vahvasti kasvava trendi matkustuspäätöksen tekemisessä.

”Suomessa on panostettu viime vuosina voimakkaasti ruokaan ja ravintolakultuuriin, ja sillä saralla on saatu hienoja uusia saavutuksia. Ravintoloistamme on tullut maailmanlaajuisesti kiinnostavia”, Virkkunen sanoo.

Lähtökohtaisesti printtijulkaisuna tunnettu Lonely Planet on siirtänyt viime vuosina sisältöjään verkkoon, kun Tripadvisorin kaltaiset vertaispalvelut ovat haastaneet sen toimintaa. Virkkunen arvioi Lonely Planetin kuitenkin yhä merkittäväksi tiedonlähteeksi matkailusta intoilevien keskuudessa.

”Mielestäni nämä kaksi täydentävät toisiaan. Lonely Planet kirjoittaa syvää sisältöä kohdemaistaan, kun taas Tripadvisorin kaltaisilla välineillä matkailijoiden omakohtaiset kokemukset täydentävät ja vahvistavat kirjojen tarjoamaa tietoa. Lonely Planet katselee matkailua vahvan individualistiselta, intellektuellilta kulttuuripohjalta, jota Tripadvisor ei samalla tavoin tarjoa”, Virkkunen summaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • matkat
 • Matkailu
 • Lonely Planet
 • Suomi 100 vuotta

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Ihmisiä evakuoitu Mannerheimintiellä, pelastuslaitos etsii talossa olevan kaasun lähdettä – HS seuraa

  2. 2

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Pian Helsingin ainoaksi synnytyssairaalaksi jäävä Naistenklinikka on vakavissa sisäilmaongelmissa – HUS on tiennyt asiasta jo keväällä

  5. 5

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  6. 6

   Ensin Mikko sai kuulla olevansa liian lihava, sitten liian laiha ja lopulta liian naismainen – Jatkuva pilkka sai sairastumaan syömishäiriöön ja samalla kariutui myös rakkauselämä

  7. 7

   Seinät ryskyvät ja aitaa kaatuu, mutta urheiluväki vaikenee: ”Edes tykkäyksiä ei uskalleta jakaa”

  8. 8

   Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

  9. 9

   Huumekuski kaahasi satasta keskellä aamuliikennettä Helsingissä – Pakenijat motitettiin Hämeentielle

  10. 10

   Marko Junkkarin kommentti vihreiden gallup-suosion hurjasta noususta: ”Nyt huojuu toden teolla sekä Sipilän että Rinteen asema”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  2. 2

   Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Delfiininpoikanen ajautui rantaveteen Espanjassa ja kuoli vartissa, koska ihmiset halusivat ottaa kilvan kuvia sen kanssa

  7. 7

   Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

  8. 8

   Ministeriö vaatii korkeakouluja luopumaan työläistä pääsykokeista jo ensi keväänä – näin muutos vaikuttaa korkeakouluun pyrkiviin lukiolaisiin ja välivuotta viettäviin

  9. 9

   Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

  10. 10

   Espoo tyrmäsi pyörätuolissa istuvan Olivian, 9, koulukyydin musiikkiluokalle – koulumatka olisi pidentynyt 800 metriä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

  2. 2

   Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

  3. 3

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  4. 4

   HS testasi eineslihapullat: Raati löysi kaksi pyörykkää, jotka nousivat ylitse muiden

  5. 5

   Unitutkija: Suomalaisten ruokailurytmi vaikeuttaa nukahtamista – Päivän pääateria kannattaisi syödä vasta illalla

  6. 6

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  7. 7

   Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään – ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

  8. 8

   Nyt on jollakulla ollut ylimääräistä aikaa: Malminkartanon täyttömäen portaiden yli 200 askelmaa maalattiin valkoisiksi keskiviikkoyönä

  9. 9

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  10. 10

   On yksinkertaisesti väärin olla rikas

  11. Näytä lisää