Valikko
Matka

Pääsiäisenä kulttuuri- ja kylpylälomalle kotimaahan – kokosimme Tampereen, Turun ja Helsingin pääsiäistärpit

Etelän kolmessa isossa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle myös pääsiäisenä.

Pääsiäiseen on enää neljä viikkoa. Mitäpä jos viettäisi tänä vuonna pitkän pääsiäisviikonlopun jossain kotimaan kaupungissa? Pyhistä huolimatta niissä on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

Kokosimme vinkkejä Tampereen, Turun ja Helsingin tapahtumista ja nähtävyyksistä.

Tampere

Kulttuuria

Täältä tullaan! Naistaiteilijat modernin murroksessa -näyttely Tampereen taidemuseossa. Näyttely esittelee tuttuja ja tuntemattomampia 1900-luvun alkupuolen suomalaisia naistaiteilijoita, jotka ovat jääneet miesten varjoon.

Avoinna pääsiäisenä la–su kello 10–18.

Voit lukea jutun naistaiteilijoiden näyttelystä täällä.

Teksti jatkuu kuvan alapuolella.

Kuvataiteilija Jarmo Mäkilän retrospektiivi Sara Hildénin taidemuseossa. Näyttely käsittelee taiteilijan tärkeimpiä teemoja 1970-luvulta tähän päivään. Avoinna pääsiäisenä la–su kello 10–18.

Viime vuonna täysin uudistunut Lenin-museo kertoo Suomen ja Neuvostoliiton suhteista kriittisesti mutta myös huumorilla. Avoinna pääsiäisenä pe–su kello 11–17.

Voit lukea kuvataidearvostelun Mäkilän näyttelystä täällä.

Lapsille

Tallipihan lankalauantai 15. huhtikuuta kello 11–16. Käsityöläistori, ohjelmaa koko perheelle. Pupuja, lampaita, hevoskärryajelua ja ponitalutusta.


Särkänniemessä huvipuisto on vielä suljettuna, mutta Näsinneulaan, akvaarioon ja planetaarioon pääsee pääsiäisenä joka päivä.

Kylpylät

Tampereen kylpylä Näsijärven rannalla. Kylpylähotelli Eden No­kialla vartin ajomatkan päässä Tampereelta. Ikaalisten kylpylä 45 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta.

Turku

Kulttuuria

Valokuvataiteilija Elina Brotheruksen retrospektiivi Turun taidemuseossa. Näyttely on laajin Suomessa koskaan nähty otos Brotheruksen tuotannosta. Avoinna pääsiäi­senä la–su kello 11–17.

Lapsille

Luostarinmäen käsityöläismuseossa on pääsiäisopastukset la ja su kello 12 ja 15. Ulkoilmamuseossa voi tutustua kahdeksaantoista puutalokortteliin, jotka säästyivät Turun palossa 1827. Pääsiäistapahtumassa pääsiäismunien koristeluperinteitä, munanvierityskilpailu ja marsipaaniherkkuja.

Teksti jatkuu kuvan alapuolella.

Yli 700-vuotiaan Turun linnan lasten linnassa lapset voivat pukeutua ritareiksi tai linnanneidoiksi. Aikuisiakin kiinnostaa Valtapeliä – Reformaatio Suomessa -näyttely. Avoinna pääsiäisenä la–su kello 10–18.

Kylpylät

Ruissalon kylpylä. Kylpylähotelli Caribia keskustan tuntumassa. Kylpylähotelli Naantali Spa sijaitsee 15 kilometrin päässä Turusta.

Helsinki

Kulttuuria

Perinteinen pääsiäisnäytelmä Via Crucis alkaa pitkänäperjantaina Kaisaniemen puistosta kello 21.30. Kulkue kiertää kaduilla, ja ristiinnaulitseminen tapahtuu Tuomiokirkon portailla. Jeesusta esittää tänä vuonna näyttelijä Maria Ylipää.

Kansainvälinen nykytaiteen suurnäyttely ARS17 Kiasmassa. Maaliskuun lopussa avautuvan näyttelyn teema on digitaalinen murros, ja se laajentaa näyttelykokemuksen myös verkkoon.

Avoinna pääsiäi­slauantaina 10–17.

Lapsille

Seurasaaren juhlakentälle sytytetään lankalauantaina pääsiäiskokot kello 18.30. Lasten toivotaan pukeutuvan trulleiksi kahvipannuineen ja luutineen, ja parhaat asut palkitaan.


Esimerkiksi tiedekeskus Heureka Vantaalla, Korkeasaaren eläintarha ja merimaailma Sea Life ovat auki pääsiäisenä joka päivä.

Kylpylät

Flamingo Spa Vantaalla. Serena Espoossa. Långvik Kirkkonummella. Haikon kartano Porvoossa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Matkailu
 • Kotimaanmatka
 • Tampere
 • Turku
 • Helsinki
 • Kylpylät

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Nuori perheenisä surmasi itsensä ja vaimonsa Helsingin Vuosaaressa – vuonna 2014 syntynyt lapsi oli tapahtumahetkellä asunnossa

  2. 2

   Itä-Suomen yliopisto lähetti vahingossa hyväksymisilmoituksia kymmenille hakijoille, joita ei ollut hyväksytty – ”Tuli tosi huijattu olo”

  3. 3

   Teslan luova johtaja jätti työnsä ja päätti matkustaa Käpylään – Teknologia tekee meistä narsistisia addikteja, hän väittää

  4. 4

   Some-tempauksen surullinen loppu: paksu kirja ei pysäyttänytkään luotia – naiselle syyte poikaystävänsä taposta USA:ssa

  5. 5

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  6. 6

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  7. 7

   Vuosaaressa surmatun naisen Facebook-profiilia päivitettiin vielä tapahtumayönä – kuvaksi vaihdettiin hääkuva

  8. 8

   Eduskunnan tarkastusvaliokunta epäilee syvästi sotesta luvattuja säästöjä – HSTV näyttää suorana perustuslaki­valiokunnan tiedotus­tilaisuuden kello 12

  9. 9

   Vuosaaren surmatalossa asuva naapuri suree perheen kolmen lapsen kohtaloa: ”Lapsia käy sääliksi”

  10. 10

   Seppo Ojala on pappi, mutta hän ei tiedä, onko Jumalaa olemassa – Kirkko nykymuodossaan on tulossa tiensä päähän, hän sanoo

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  2. 2

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  3. 3

   Tiina luuli saaneensa pojan, mutta lapsi sanoo olevansa tyttö ja pukeutuu pinkkiin – Alaikäisten transsukupuoli­suuden selvitykset lisääntyvät räjähdysmäisesti

  4. 4

   Teslan luova johtaja jätti työnsä ja päätti matkustaa Käpylään – Teknologia tekee meistä narsistisia addikteja, hän väittää

  5. 5

   Nuori perheenisä surmasi itsensä ja vaimonsa Helsingin Vuosaaressa – vuonna 2014 syntynyt lapsi oli tapahtumahetkellä asunnossa

  6. 6

   Parisuhde tuntuu puuduttavalta nykymaailman helppouden keskellä – Pitkästä liitosta on rakastuminen kaukana

  7. 7

   Suomalainen unisex-symboli ei ollutkaan uusi: Merkin suunnittelija vastaa plagiointisyytöksiin

  8. 8

   Käräjäoikeus määräsi Uberin maajohtajan Joel Järvisen omaisuutta takavarikkoon 250 000 euron edestä – Uber aikoo valittaa päätöksestä

  9. 9

   Lääkärit ovat kalliita osastonsihteereitä

  10. 10

   Netflix peruu sarjojaan, ja se on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  7. 7

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  8. 8

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  9. 9

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  10. 10

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  11. Näytä lisää