Matka

Miten hotellissa pääsee yöpymään mahdollisimman halvalla, kannattaako keskittäminen? Vertailimme hotelliketjujen bonuskorttien etuja

Myös hotelleilla on bonuskortteja. Selvitimme, mitkä Suomen hotellit tarjoavat parhaat edut satunnaiselle yöpyjälle.

Aina ei tarvitse matkustaa ­kauas. Hemmottelulomalle on helppo jäädä vaikka Helsinkiin, jonka majoitustarjonta on parantunut viime vuosina uusien, tasokkaiden hotellien myötä.

Samalla kun istahtaa lentokoneen sijasta raitiovaunuun, säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä.

Helsingin hotellibuumin uusin tulokas on Jätkäsaareen viime syksynä avautunut Clarion-hotelli, jossa on muun muassa kattouima-allas.

Putiikkihotelli F6 avasi ovensa Esplanadin puiston kupeessa viime kesänä. Kaksi vuotta sitten valmistui ylellinen Lilla Roberts Pienelle Roobertinkadulle ja urbaani Indigo Bulevardille.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ensi vuonna Vanhan kirkkopuiston kulmilla avajaisia viettää luksushotelli St George.

Kansainvälisten ketjujen hotelleista Hakaniemen Hilton Strand on uudistunut täysin.

Hotellit kilpailevat asiakkaista paitsi hinnoilla myös hemmottelukeinoilla. Ne tarjoavat etuja, joista pääsee hyötymään tavallinenkin lomailija – vaikka yöpyisi hotellissa vain kerran vuodessa.

Etujen saaminen ei siis edellytä yöpymisten keskittämistä yhteen hotelliin tai ketjuun. Riittää, kun liittyy hotellin kanta-asiakasohjelmaan.

Edut vaihtelevat hotelliketjuittain. Niitä ovat esimerkiksi maksuton sanomalehti, alennus hotellin ravintolassa ja myöhäinen uloskirjautuminen, jolloin hotellilomasta voi nauttia hieman pidempään.Eniten etuja alimmalla kanta-asiakastasolla on Sokos Hotelsissa. Sen S-Card on toisaalta ainoa palkinto-ohjelma, joka maksaa: 25 euroa vuodessa.

Muiden hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmat ovat maksuttomia.

Maksuttomista palkitsemisohjelmista parhaat edut saa Hilton Honorsissa, Nordic Choice Clubissa ja Scandic Friendsissä.

Vähiten etuja on Crowne Plazan, Holiday Innin ja Indigon kanta-asiakasohjelmissa. Ne tarjoavat vain ilmaisen nettiyhteyden.

Jos hotellissa yöpyy useammin, keskittäminen voi kannattaa, sillä etuohjelmissa pääsee etenemään tasolta toiselle. Se on kuin peli: mitä korkeammalle pääsee, sitä paremmaksi edut muuttuvat.

Ylemmillä kanta-asiakastasoilla palkintoina saa esimerkiksi huoneluokan korotuksia, tervetuliaislahjoja, maksuttomia aamiaisia, pesulapalveluita ja jäsenyyden hotellin kuntosalille, vaikka ei yöpyisi hotellissa.

Hotellit palkitsevat keskittäjiä myös maksuttomilla palkintoöillä. Nopeiten sellaisen saa Club Carlsoniin kuuluvissa hotelleissa, kuten Radisson Blussa, Scandicissa ja The Club -palkinto-ohjelman hotelleissa, kuten esimerkiksi Havenissa ja Lilla Robertsissa.

Näissä paikoissa palkintoyöhön vaaditaan vaihtelevasti joko viisi yötä tai runsaan 400 euron investointi yöpymisiin. Jos varaa paremman huoneen, palkintoyön voi siis saada jo parilla hotellilomalla.

Kanta-asiakkaat ovat hotelleille tärkeä kohderyhmä ja ­palkitseminen keino sitouttaa heitä.

”Esimerkiksi Hilton Helsinki Strandissa on innokkaalle kuntosalikävijälle ostettu oma pyyhe, johon on kirjailtu vieraan nimi”, kertoo hotellin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Uimonen.

Hotelli on myös järjestänyt kanta-asiakasiltoja, jolloin asiakkaita on kutsuttu keilaamaan henkilökunnan kanssa.

Clarionin Suomen-hotelleista vastaava Inari Lehtinen sanoo, että he pyrkivät tarjoamaan jokaiselle kanta-asiakkaalle parhaan huoneen varatusta huoneluokasta.

”Ylemmän tason kanta-asiakkaitamme hemmottelemme ja hauskuutamme muun muassa persoonallisilla viesteillä ja pienillä yllätyksillä.”

Scandicissa lahja voi olla vaikka viesti ja herkkulautanen, kuvailee markkinointi- ja viestintäjohtaja Kati Puukko.

Sokos Hotelsin S-Cardiin kuuluu perusetujen lisäksi hotellikohtaisia etuja ja alennuksia.

Sokos Hotelsin markkinointijohtajan Outi Vitien mukaan suosittuja ovat esimerkiksi kuntosali- ja ryhmäliikuntaedut, kuten ohjatut juoksulenkit ja polkupyörän lainaukset.

Keskittämisellä saa hyödyllisiä etuja melko vaivattomasti. Yöpymiset myös kerryttävät maksuttomaan palkintoyöhön vaadittavaa pistemäärää tai majoituskertoja.

Tämän jutun vertailussa mukana olevat hotellit toimivat Suomen lisäksi ulkomailla, joten eduista voi olla iloa ulkomaanmatkoillakin.

Helpointa seuraavalle tasolle nouseminen on The Clubissa, joka on Small Luxury Hotels of the World -hotelliketjun kanta-asiakasohjelma. Suomessa siihen kuuluu kaksi putiikkihotellia: Haven ja Lilla Roberts.

Seuraavalle tasolle pääsee jo yhden yön jälkeen, jolloin saa huoneluokan korotuksen lisäksi aamiaiset ja myöhäisen uloskirjautumisen.

Toiseksi helpointa on edetä Hilton Honors -ohjelmassa. Siinä seuraavalle tasolle riittää neljä majoituskertaa.

Lisäetuina tulevat esimerkiksi myöhäinen uloskirjautuminen, kahden majoittuminen yhden hinnalla ja pullovedet.

Nordic Choice Clubin ja Scandicin hotelleissa täytyy yöpyä vähintään viisi yötä edetäkseen seuraavalle tasolle.

Nordic Choice Clubissa lisäetuna on muun muassa myöhäinen uloskirjautuminen ja Scandicissä kymmenen euron arvoinen ravintolakuponki.

IHG Rewards Clubissa vaatimuksena tasokorotuksessa on kymmenen, Club Carlsonissa 15 ja Starwood Preferred Guest -ohjelmassa 25 yötä, jotta pääsee seuraavalle tasolle.

IHG tarjoaa lisäetuna oman sisäänkirjautumispalvelun.

Starwood Preferred Guest -ohjelmassa saa hieman enemmän. Ohjelma sisältää myöhäisen uloskirjautumisen ja tervetuliaisjuoman tai enemmän bonuspisteitä.

Club Carlson palkitsee paremmin: lisäetuina ovat huoneluokan korotus, aikainen sisäänkirjautuminen ja myöhäinen uloskirjautuminen.

Huono puoli keskittämisessä on se, että kokematta saattaa jäädä kivoja hotelleja, jotka eivät kuulu kanta-asiakasohjelmaan. Palkitseminen voi koukuttaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Matkailu
 • Hotellit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Länsimetroa riivaa nyt vakava sähkövika, jonka syytä ei tiedä kukaan – koeajoa varten on tehty ”purkkaviritys”, aloitus voi viivästyä viikkoja

  2. 2

   Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

  3. 3

   Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

  4. 4

   Vanhanpiian vero poistui vuonna 1975, mutta sinkkuja sorretaan yhä yhteiskunnassa – ”Maksoin yhden hengen lisää matkasta, mutta jouduin silti jakamaan huoneen”

  5. 5

   Seksirikos paljastui koulu-urheilussa Yhdysvalloissa – Lukion jalkapallojoukkueen valmentajan vaimo myönsi raiskanneensa alaikäisen pelaajan

  6. 6

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  7. 7

   Tutkimus: Keski-iässä paino nousee kuin itsestään – Vähäinenkin liikunnan lisäys auttaa ehkäisemään painonnousua

  8. 8

   Norjalainen uutistoimisto uutisoi vahingossa, että kuningas on kuollut: ”Norja suree. Kuningas Harald V on kuollut xx-vuotiaana”

  9. 9

   Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

  10. 10

   Ehdottaako Macron Suomen kavahtamaa euromaiden yhteisvastuuta? – HS seuraa Ranskan presidentin EU-linjapuhetta hetki hetkeltä juuri nyt

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  2. 2

   Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

  3. 3

   Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

  4. 4

   Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

  5. 5

   Millaista palkkaa nuorten unelma-ammateista todellisuudessa maksetaan? HS:n testi paljastaa niin muusikon kuin koodarinkin ansiot

  6. 6

   Helsingin hinnat karkaavat ensiasunnon ostajien käsistä, huonokuntoinen pikkukaksio voi maksaa jo 250 000 euroa – katso laskurista, kuinka suureen asuntolainaan sinulla olisi varaa

  7. 7

   Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

  8. 8

   Pohjois-Korea uhkasi ampua alas Yhdysvaltojen pommikoneet – Valkoinen talo pitää puheita Trumpin julistamasta sodasta ”absurdeina”

  9. 9

   Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

  10. 10

   Autoilijoiden törttöily käy yhä villimmäksi Töölössä – video näyttää, miten auto toisensa perään koukkaa kiveyksen yli pyöräilijöiden sekaan pyörätielle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  3. 3

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  4. 4

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  5. 5

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  6. 6

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  7. 7

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  8. 8

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  9. 9

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  10. 10

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  11. Näytä lisää