Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten kopissa

Mesta
 
Marju Järvinen Helsingin Sanomat

Puitteet ovat vaatimattomat. On vain vanha työmaaparakki, jonka sisällä seinustoja kiertävät puupenkit. Lattialla on puiset ritilät ja niiden päällä haalistuneet räsymatot. Kynnysmaton virkaa toimittaa muovinen ruohomatto. On pöytä, jonka päällä on hiirenkorville kulunut ruutuvihko ja virkeimmät päivänsä nähnyt lämmitin.

Mutta viis puitteista. Parakin sisällä naiset puhkuvat iho possunpunaisena. "Ai että se teki taas hyvää!"

Olemme Laaksolahden talviuimareiden naisten pukukopissa.

Ystäväni ja minä kutsumme parakkia leikillisesti olohuoneeksemme. Täällä tapaamme keskimäärin kahdesti viikossa, toisinaan useamminkin.

Ensin vaihdetaan kuulumiset ja jutellaan, sitten pulahdetaan. Joskus koko operaatioon kuluu puolitoista tuntia.

Kaava on aina sama. Laiturilla mielen valtaa kieltäytyminen: ei tuonne voi mennä. Kun varpaat kastuvat, tietää, että pakkohan se on. Henki salpautuu. 15 vetoa ja hengitys alkaa taas kulkea, siihen parikymmentä päälle, portaat ylös ja laiturille. Tehtävä suoritettu! Olo on voitonriemuinen: Kun tähän pystyn, pystyn mihin vain. Ei ole sellaista estettä, jonka yli en kiipeäisi.

Parasta on pakkanen. Ylpeilemme ennätyksellämme. Se on miinus 26. Silloin vesi tuntuu kuin kylpyammeeseen astuisi. Oikein kirpakalla kelillä ei tarvita edes pyyhettä. Iho kuivuu heti laiturille noustessa ja vesi jää höyryämään selän taakse. Selkeällä taivaalla tuikkii miljoona tähteä.

Meillä täälläpäin Espoota ei ole merta. Mutta järvi meillä on. Onneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat