Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähiölatu hyppää syliin

Mesta
 

Laitetaan monot jalkaan ja otetaan sukset kainaloon. Kävellään parin kadun yli, pudotetaan sukset lumelle, ja siteet kiinni, naps.

Näin sitä ollaan priimaladulla, suuren lähiön keskellä, kivenheiton päässä kymmenientuhansien ihmisten kodeista.

Matinkylässä alkoi viikkoja sitten kiertää huhu, että urheilukentälle oli ilmestynyt latu. Pururadalleko? Ei, vaan urheilukentälle, siihen tekonurmikentän ympärille. Joskus 1980- ja 90-luvulla samalle kentälle oli talvisin jäädytetty luistelukenttä, joka täyttyi iltaisin perheistä ja lapsista. Täällä harjoiteltiin ensimmäisiä makkaroita, ja pukukoppien takana pussailtiin.

Lamavuosina pururadallakaan ei tainnut olla latua, joten teini-ikäisenä hiihdin ystävän kanssa Niittykummun McDonald'siin. Ei latua, ei.

Luistinratakin katosi tekonurmen tieltä, ja kentästä tuli futareiden yksityisalue.

Harvoin kuulee Espoon saavan niin paljon spontaaneja kehuja ja lämpimiä kiitoksia kuin tästä ladusta. Kaupungin kun on tarjottava mahdollisuuksia myös niille, jotka yrittävät ja pyllähtävät. Ei vain niille, jotka jo osaavat.

Parempaa paikkaa hiihdon opetteluun on vaikea kuvitella. Tasaista, hyväkuntoista latua. Yhdestäkin 400 metrin kierroksesta saa onnistumisen tunteen. Maalissa kaakaota ja punaposkisena kotiin – ihan vaikka kävellen.

Päivi Punkka paivi.punkka@hs.fi
Kirjoittaja on kaupunkitoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat