Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kioski kioskin päällä

Mesta
 
Katja Kuokkanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen toimittaja.

Outo kirje on saapunut. Kynnyksellä menee tovi ihmetellessä virallisen oloista kuorta.

Sisällä lukee "Lähetys on noudettavissa: R-KIOSKI HKI SÖRNÄINEN HELSINGINKATU 1." Tämä onkin uuden passin saapumisilmoitus.

Oivallus kirkastaa aivot vain tilapäisesti, sillä kotikulmilla on muutaman kymmenen metrin välein kolme R-kioskia. Mikä niistä on se, jonne poliisi on uuden käytäntönsä mukaisesti toimittanut passini?

Toisin kuin saapumisilmoituksen tekstistä voisi äkkiseltään päätellä, kyse ei suinkaan ole Sörnäisten kaupunginosassa eli Hämeentien itäpuolella olevasta kioskista.

Vasta googlettaminen ja soitto paljastavat, että oikea paikka on Alppiharjun ja Kallion rajalla alhaalla metrotunnelissa. Senkin päällä katutasossa on yksi R-kioski.

Meillä Helsingin keskustassa on palveluita niin paljon, ettei kärryillä ole pysyä. Näiden kolmen R-kioskin ympärillä on myös esimerkiksi neljä ruokakauppaa, pari kebab-pitseriaa, kahvila ja monta baaria sekä apteekki.

Kaikkia lähipalveluita ei edes ole tarvetta koskaan käyttää.

Samaa ei voi sanoa lukuisista paikkakunnista suurten kaupunkien ulkopuolella. Tunnettua on, että suuressa osassa Suomea on matkustettava satoja kilometrejä synnyttämään.

Sen lisäksi monessa paikassa tulee R-kioskiakin ikävä.

Katja Kuokkanen katja.kuokkanen@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n kaupunkitoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat