Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kodikas pikkukaupunki

Mesta
 
Ossi Mansikka Helsingin Sanomat

Ensimmäisenä huomaa äänen. Enkä nyt tarkoita suurkaupunkeja riivaavaa melusaastetta vaan tavallisia, sisään kantautuvia elämänääniä: raitiovaunun etäistä kolinaa, kadulta useammin kantautuvaa puheensorinaa ja polkupyörän kellon kilinää. Kesällä äänimaailmaa rikastanee Linnanmäki.

Muutaman kilometrin muuttoa Keski-Vantaan suhteellisesta rauhasta Helsingin Alppilaan tuskin voi kutsua elämänmuutokseksi, vaikka elinympäristö äänineen, hajuineen ja miljöineen muuttuikin.

Ihmisiä, autoja ja palveluita on enemmän, puita ja tilaa on vähemmän.

Talojen kivijalkoja täyttävät liikkeet ja ravintolat, ja Kotkankadulla tuoksuu arkiaamuna takeaway-kahvilasta kantautuva kahvin aromi. Kadut eivät tunnu tyhjenevän kokonaan yölläkään. Kulttuuri- ja urheilurientoja löytyy käytännössä vierestä.

Matka keskustaan on lyhyt, ja etappi taittuu kätevästi kävellen, polkupyörällä, junalla, raitiovaunulla tai linja-autolla. Vantaalta vaihtoehtona oli lähinnä jälkimmäinen.

Helsinki – ja Alppila – vaikuttavat ensikokemukseni perusteella oikein mukavalta paikalta asua. Ja onhan täällä aika rauhallista – pilvenpiirtäjät eivät varjosta, saasteet eivät kismitä, eikä metrossakaan eksy.

Ulkomaiden miljoonametropoleissa viettämieni vuosien jälkeen Helsinki tuntuu kodikkaalta pikkukaupungilta.

Ossi Mansikka HS
ossi.mansikka@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n toimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat