Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikenne seis! – Ihmisiä syömässä

Mesta
 
Kaisa Hakkarainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen toimittaja.

Kun kaupunki herättää kaupunkilaisissa spontaania kaupunkilaisuutta, se tekee sen asettelemalla liikennemerkkejä. Hassunkurista!

Sunnuntai-iltana Helsingin Pohjoisrannasta Espalle päin ajaessani törmäsin massiivisiin liikenne-esteisiin. Arvuuttelin epäuskoisena niiden syytä ja kotiin päästyäni tarkistin asian. Kyllä, ne totta vieköön olivat siinä viikonvaihteen katuruokatapahtuman vuoksi. Suloisen pikkukaupunkilaista, eikö totta!

Tähdennettäköön, että en ole autoilijan asialla ja kannatan lämpimästi sekä kunnianhimoisia ruokailmiöitä että spontaania kaupunkilaisuutta. Juuri siksi otan itselleni luvan vähän hihitellä.

Katuruoka. Ideana se on kaiketi nopeata ja spontaania ja tulee sinne, missä ihmiset nälän hetkellä ovat. Tällaisissa ruokatapahtumissa katuruokaa jonotetaan pitkiä aikoja ja yhteiskunta valmistautuu liikenne-estein siihen, että 30 000 ihmistä laittautuu varta vasten paikalle.

Katuruoka. Se on Helsingin ruokakulttuuristrategian lempilapsia, ja koska nyt on lupa lempeään saivarteluun, saivartelen: Miten strategia luokulttuuria? Kulttuuri tietääkseni tarkoittaa jotain sellaista, mitä tavalliset ihmiset luovat aikojen saatossa omine nokkineen.

Mutta oikeasti, mukaviahan tämmöiset tapahtumat ovat, ja kiva, että jengiä kiinnostaa. Itsekin toivon usein, että nälän hetkellä kohdalle osuisi kiva ruokakärry tai edes kioski.

Kaisa Hakkarainen HS kaisa.hakkarainen@hs.fi
twitter: @ksuz
Kirjoittaja on kaupunkitoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat