Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käytäväkahvilasta on tullut monen vakiopaikka

Rautatieaseman kuppilassa toisilleen ventovieraat juttelevat samoissa pöydissä

Mesta
 
Mika Ranta HS
Sirkku Dölle poikkesi Isabellassa pullakahville tiistainakin.
Sirkku Dölle poikkesi Isabellassa pullakahville tiistainakin. Kuva: Mika Ranta HS
Mesta käy kiinnostavissa paikoissa. Ehdota kohdetta: hs.mesta@hs.fi.

Kolme pientä pöytää voi tutustuttaa toisiinsa monenlaisia ihmisiä jopa eri puolilta maailmaa – joka päivä aamusta iltaan.

Käytäväkahvila Isabellassa Rautatieaseman Elielinaukion puoleisessa siivessä se käy mutkattomasti, kun on tungosta. Ja niin on usein. On pakko kysyä istumapaikkaa, ja siitähän se juttu alkaakin luistaa luontevasti.

Marja Turpeinen käväisee ennen töihin menoa aamukahvilla Isabellassa lähes joka päivä. Niin hänellä on ollut tapana tehdä jo monta vuotta. Tällä kertaa häntä ovat ilostuttaneet kahvin ja pullan lisäksi kaksi vastapäätä istunutta eläkeläismiestä. Herrat pitävät joka aamu omaa parlamenttiaan.

"Toiselta mieheltä puhetta tulee taukoamatta. Hänellä on paljon tarinoita eri puolilta maailmaa. Nytkin hän intoili käyneensä parikin kertaa Marokossa. Sieltähän tämän omistajakin on kotoisin."

Idrissi Lahoussine perusti kahvilan muutama vuosi sitten.

Viereisessä pöydässä Petri Ruuskanen nappaa välipalaa.

Pian naapurituoliin asettautuu myös bussinkuljettaja.

"Tämä paikka on mukavan avara. On kiva hengähtää hetken ja katsella, kun monenlaista väkeä kulkee ohi. On kuin istuisi katukahvilassa", Ruuskanen kuvaa.

Sämpylää syövä, hyvin pukeutunut virkamies nyökkää kohteliaasti, kun todennäköisesti afrikkalaistaustainen nuori mies kysyy englanniksi, voiko istuutua.

Isabella-fani, eläkkeellä oleva Sirkku Döllekin on taas poikennut kahville ja pullalle ennen menoaan Kansalliskirjastoon. Se, että Isabella Cafe voi hyvin, ei häntä hämmästytä.

"Hinta-laatu-suhde on kaupungin parhain. Kahden euron hinta pysyi samana monta vuotta. Ihmettelin, onko tämä inflaatiovapaa vyöhyke", Dölle muistelee.

Marja Salmela HS
Kluuvi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat