Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maksutelevisio vei Kimi Räikköseltä Mika Häkkisen kansansuosion

Mesta
 

Mika Häkkisen nousu kuoleman porteilta kaksinkertaiseksi maailmanmestariksi on maailmanluokan sankaritarina. Häkkinen loukkaantui dramaattisella tavalla Adelaidessa 1995, toipui koomasta ja ajoi puoli vuotta myöhemmin taas täysillä.

Kun Häkkinen iski yhteen toisen ikäluokkansa formulalegendan Michael Schumacherin kanssa, suomalaiset innostuivat formuloista enemmän kuin koskaan. Sisupussin arvostus vain lisääntyi, kun Häkkinen joutui odottamaan ensimmäistä voittoaan yli sadan kisan ajan.

Häkkisen uraa ja hehkutusjonglööri Matti Kyllösen selostuksia seurattiin MTV3:n ilmaiskanavan suorissa lähetyksissä. Lähes joka kisalla oli yli miljoona katsojaa.

Häkkinen ja Schumacher olivat niin tasaväkisiä, että mestaruustaistot ratkesivat kolmena vuonna peräkkäin aivan viime hetkillä.

Jopa Häkkisen vetäytyminen kauden 2001 jälkeen huokui kansallistunnetta, kun Häkkinen paljasti suositelleensa seuraajakseen Kimi Räikköstä.

Häkkiseen verrattuna Räikkönen on oman tiensä kulkija, joka viis veisaa, mitä hänestä kirjoitetaan ja puhutaan – toisin kuin Häkkinen.

Suomalaiset pitävät kapinallistyypeistä. Räikköstä on helppo pilkata, mutta väitän, että voiton myötä hänen suosionsa on vähintään Häkkisen tasolla.

F1-urheilun siirtyminen maksukanavalle osui Räikkösen kansansuosion kannalta huonoon aikaan. Hänen huikea mestaruustaistonsa kaudella 2007 jäi suorissa lähetyksissä kolmannekseen siitä katsojamäärästä, joka seurasi Häkkistä.

Kun ennen ilmaiseksi nähdystä jännityksestä joutui maksamaan, mielenosoituksena ei katsottu enää formulaa. Siitä vihasta Räikkönenkin taisi saada osansa.

Heikki Kulta
Kirjoittaja on F1-sarjaa
seuraava toimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat