Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työntäkää merelle kontit, nuo rakennelmien crocsit

Mesta
 
Kaisa Hakkarainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen toimittaja.

Tiistaiaamuna sen huomasi: pömpelit ovat liikkeellä. Nosturit asettelivat Baanan Ruoholahden päähän kontteja, joista tulee kahvila. Rautatientorilla työmiehet vetivät rullalle Jääpuiston luistinrataa, ja kahvilapömpeli lähtee näinä päivinä uimarannalle Aurinkolahteen.

Sanomatalon eteen on ilmestynyt vessakontti bussinkuljettajille (yleisövessa muuten puuttuu yhä!). Katajanokan maailmanpyörän juurella ovat koko talven seisseet Allas-kesäpaikan kontit. Jäätelökioskit ovat tulleet, terassit auenneet.

Vuodenaikojen kaupunkia rytmittää kausipömpeli. Jätskikioski tuo kesän, luistelukoppi talven. Pömpelien kuningas on kontti, tuo rakennelmien Crocs-kenkä: kätevä, kestävä, edullinen, kevyt liikutella.

Ellen väärin muista, niin Helsingin konttimania alkoi design-vuodesta 2012. Sen jälkeen on nähty myymäläkontteja, vaalikontteja, pyöränkorjauskontteja, näyttelykontteja ja esiintymiskontteja. Pari vuotta sitten nähtiin päiväunikontti, ja konteista on soviteltu opiskelija-asuntoja sekä Kalasatamaan palveluja.

Kantikas kontti sanelee mittasuhteet myös sellaisille pömpeleille, jotka eivät välttämättä ole kontteja. Katsokaapa vaikka Erottajan tai Kolmen sepän aukion terasseja.

Minusta kontit pitäisi pakata täyteen vientitavaroita, työntää laivaan ja lähettää merelle. Siihen tarkoitukseen ne on keksittykin.

Kaisa Hakkarainen HS
Kirjoittaja on kaupunkitoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat