Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yöllä Helsinki on minun

Mesta
 
Susanna Kosonen Helsingin Sanomat

Paljonko kello on? Ei tietoa tai väliä, hämärä valo on tuntunut muuttumattomalta iltakymmenen jälkeen. Yleensä niin ruuhkaisen Baanan koripallokentällä ei näy ketään missään. Pallo kumahtaa ontosti vuoroin asvalttiin ja vuoroin korilevyyn. Olin sitten kentällä yksin tai kaksin tai bileiden jatkoporukan kanssa, on tämä lempihetkiäni kesässä.

Kesäöisessä Helsingissä on taikaa. Mielestäni se on kaupungin henki, joka on jäljellä vielä senkin jälkeen, kun tapahtumat ja ihmiset otetaan hetkeksi pois. Keskiyön jälkeen Suomen pääkaupunki tarjoaa meille armeliaasti osan itsestään, aikaa ja tilaa.

Ihanan pysähtyneen tuntuisen ajan unohdimme muututtuamme aikuisiksi. Tilasta jouduimme luopumaan muutettuamme Helsinkiin.

Kesäyön Helsinki on täynnä aikaa. Aikaa, joka sinulta loppui talvi-iltapäivinä, kun yritit kiiruhtaa töistä ulos ennen pilkkopimeää. Aikaa, joka on päivisin rajattu kalenteriin merkattujen tapaamisten välisiksi ristikoiksi. Kesäyönä valo ei lopu kesken.

Tärkeä osa kokemusta on myös tila. Se, kun missään ei näy ketään. Varsinkin Helsingin kantakaupungissa tämä harvinaisuus luo sadunomaista tuntua. Voi kuvitella olevansa ainoa ihminen maan päällä.

Kesäyö on meidän mahdollisuutemme saada omamme takaisin. Osa herää aikaisin aamulenkille kirkkaille ja tyhjille kaduille. Jotkut lääkitsevät unettomuuttaan öisillä kävelyretkillä. Itse nautin kaupunkini myöhäisinä arki-iltoina, jolloin päivän lämpö vielä huokuu aution koripallokentän asvaltista.

Yöllä jokainen voi omistaa Helsingin.

Susanna Kosonen HS susanna.kosonen@hs.fi
Kirjoittaja on kotimaantoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat