Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rambo voisi rämpiä Roihuvuoren reunan salaviidakossa

Mesta
 
Esa Juntunen HS
Tässä vaiheessa kevättä Roihuvuoren salaviidakko näyttää vielä liejuiselta pusikolta. Mutta odottakaapa kesää! Silloin miljöö muuttuu trooppiseksi.
Tässä vaiheessa kevättä Roihuvuoren salaviidakko näyttää vielä liejuiselta pusikolta. Mutta odottakaapa kesää! Silloin miljöö muuttuu trooppiseksi. Kuva: Esa Juntunen HS

Kuvittele suomalainen, joka ei ole koskaan käynyt Helsingissä. Jos hänet tuotaisiin tänne silmät sidottuna, hän tajuaisi vapauduttuaan ehkä olevansa jossain päin pääkaupunkiseutua.

Asuinalueet, tiet, flora ja fauna. Se kaikki näyttää täällä niin – suomalaiselta.

On kuitenkin yksi poikkeus. Se on Roihuvuoren salaviidakko.

Roihuvuoren kaakkoisreunassa, Porolahden kanavan suulla on pöpelikkö, jonka läpi kulkee kävelytie. Puskan vetisestä pohjasta viriää saniaismetsä, joka näyttää kesäisin aivan trooppiselta viidakolta.

Sen läpi lenkkeillessään voisi luulla hetken ajan olevansa jossain aivan muualla. Kaukoidässä.

Paikka näyttää viidakkosodasta kertovan elokuvan kuvauspaikalta. Sylvester Stallonen esittämä Vietnam-veteraani John Rambo voisi hyvin rämpiä täällä – jos vain kerrostalot saataisiin rajattua kuvasta pois.

Sinänsä suomalaisessa miljöössä ei ole mitään väärää. Tekee kuitenkin hyvää yllättyä tutussa ja turvallisessa visuaalisessa ympäristössä – edes parin lenkkiaskeleen verran.

Esa Juntunen HS esa.juntunen@hs.fi
Twitter: Esa_Juntunen
Kirjoittaja on HS:n uutisreportteri

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat