Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voihan kärpänen

Mesta
 
Ismo Uusitupa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimituksen uutistuottaja

Voivatko ratsastajat, vinttikoirat, ihmiset ja pikaraitiolinja mahtua samalle alueelle? Puhumattakaan leppälattari-kärpäsistä. Jos asiaa kysyy Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta, vastaus on kolmen kohdan osalta kyllä. Vain vinttikoirarata ei mahdu joukkoon.

Jos samaa kysyy Pro Tuomarinkylä -liikkeeltä tai lähikulmien asukasyhdistyksiltä kuten Tapaninvainio-seuralta, vastaus on kyllä kahteen ensimmäiseen kohtaan – eli tilaa ei ole uusille asukkaille eikä pikaraitiolinjalle. Kärpäsiin ei kaiketi vielä ole otettu kantaa.

Kaikki esittävät näkemyksiään ja laskelmiaan niin railakkaasti omista näkökulmistaan, että oikean tiedon saaminen Tuomarinkylän alueen suunnitelmista on vaikeaa, jopa mahdotonta. Perinteistä nimbyilyä (ei minun takapihalleni) on vahvasti ilmassa – samoin suurta intoa rakentaa uutta.

Se ainakin töksähtää, että halutaan säilyttää isot pysäköintialueet ja toisaalta puolustetaan ulkoilumaastoja. Missään suunnitelmissa ei ilmeisesti ole väitetty, että ulkoilumaastot katoaisivat Vantaanjoen kupeesta.

Ja niin, kärpäset. Tuomarinkylän ja Haltialan alueelta on löydetty Suomessa aiemmin tuntematon kärpäslaji, leppälattari. Ilmaislehti Helsingin Uutisissa kyseltiin, uhkaako leppälattari uusien asuntojen rakentamista. Kärpäsestä tulisi paikallinen liito-orava? Jokin raja sentään.

Ismo Uusitupa HS ismo.uusitupa@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n toimitussihteeri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat