Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työkaveriporukka on syönyt läpi jo yli 40 Helsingin etnistä ravintolaa

Entinen työporukka kotiseutumatkailee tutustumalla eri maiden ruokakulttuureihin

Mesta
 
Juttuja paikallisista porukoista. Vinkkaa: hs.mesta@hs.fi

Etnokulinaristit ovat kiertäneet jo yli neljäkymmentä Helsingin etnistä ravintolaa. Nyt vuorossa on venezuelalainen Restaurante Coco Grill.

"Tämä on mennyt tällaiseksi erikoisuuden tavoitteluksi", Tuula Komulainen hymyilee.

Tämä venezuelalainen ravintola on Suomessa ainoa laatuaan. Siksi Komulainen kyselee ravintolan suomalais-venezuelalaiselta omistajapariskunnalta tarinoita ruuasta ja ravintolan historiasta.

Ravintola on perustettu Roihuvuoreen entisen pitserian paikalle. Hyvät kulkuyhteydet ovat etnokulinaristeille tärkeä kriteeri ravintolan valinnassa.

"Ravintoloiden kiertäminen on samalla kotiseutumatkailua. Ei tälläkään seudulla tulisi välttämättä muuten käytyä", Pekka Nieminen sanoo.

Helsingin etnisten ravintoloiden kiertäminen ei ole aina näin eksoottista. Mukaan ovat mahtuneet myös suomalainen ja skandinaavinen ravintola.

Ryhmä sai alkunsa vuonna 2001, kun Jaakko Salomaa jätti työelämän taakseen ja siirtyi eläkkeelle. Syntyi tarve nähdä vanhoja työkavereita hyvän ruuan merkeissä.

"Kokoonnumme kolmesti vuodessa", selventää Jari Gustafsson. Hän vastaa paikan valinnasta, Salomaa porukan kutsumisesta koolle.

Tavoitteena on syödä joka kerralla eri maan ruokaa. Tosin osa maista lukee listalla kahdesti. Aina ei löydy uutta.

Komulainen toivoo laajempaa tarjontaa afrikkalaisesta ruuasta. Gustafsson vinkkaa, että etnisiä ravintoloita olisi järkevää kiertää loogisessa järjestyksessä. Etnokulinaristit siksakkaavat maanosien välillä.

Harvakseltaan kokoontuva porukka pysyy aktiivisena kurinpalautuksen avulla, kertoo Salomaa.

"Yksi ryhmän jäsen erotettiin. Niin käy, jos ei vastaa sähköposteihin."

Tällä kertaa tuomio ruuasta on yksimielinen. Jättikatkarapuja, härkää, maissileipää ja avokado-mozzarellasalaattia voi suositella. Mausteita ryhmä kaipaisi ripauksen lisää.

Jälkiruoan jälkeen siirrytään jatkoille parantamaan maailmaa. Jos Komulaisen ehdotus menee läpi, tällä kertaa ruoditaan hallitusohjelma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat