Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keidas kantakaupungissa

Mesta
 
Ossi Mansikka Helsingin Sanomat

Töölönlahden ja rautatien väliin sulkeutuva Linnunlaulun länsipuoli on Helsingin kantakaupungin viehkeimpiä paikkoja. Vehreällä kalliokaistaleella nököttävät 1800-luvun puuhuvilat henkivät menneestä nykypäivän puristuksessa.

Iltapäivällä työmatkalaiset kävelevät tai pyöräilevät keskustasta, sateenkaaren eri väreihin pukeutuneet lenkkeilijät kiertävät Töölönlahtea. Joutilaimmat hengähtävät Sinisen huvilan kahvilassa.

Vehreää keidasta on uhannut milloin mikäkin. Junan kalke kaikuu kallioihin kaiverretusta ratakuilusta, jonka levennykset ovat nakertaneet Linnunlaulun länsi- ja itäpuolia kauemmaksi toisistaan yli 150 vuotta. Länsipuolen omaleimaisuutta uhkasi 1900-luvun alussa Töölönlahden täyttäminen. Kaunis, kulttuurihistoriallisesti arvokas alue on onneksi säilynyt. Alue on rakennuskiellossa vuoteen 2017.

Töölönlahden puiston suunnasta jyrkähkösti nouseva kevyen liikenteen väylä on kapea ja ahdas, mutta ihmiset vaikuttavat Linnunlaulun merellisessä syleilyssä hyväntuulisilta. Puinen silta alueen eteläpäässä houkuttelee iltaisin kalastajia: tässä liikkuu kuulemma kuhaa.

Ossi Mansikka HS ossi.mansikka@hs.fi
Twitter: @ossimansikka. Kirjoittaja on HS:n toimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat