Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mekö olemme muka rikkaita?

Mielipide
 
Henkisesti rikas ei rahallisesti

Nimimerkki Suomalainen sijoittaja (HS Mielipide 17. 1.) ehdotti, että kaikkien yli 100 000 euroa tienaavien verotusta pitäisi kiristää. Olen täysin eri mieltä.

Meidän perheessämme isä tienaa hieman yli 100 000 euroa vuodessa. Me emme ole rahallisesti rikkaita, koska tällä palkalla kustannetaan koko perheen eläminen.

Minä, perheen äiti, olen sairastellut paljon ja kärsin tuki- ja liikuntaelinten sairauksista. En kuitenkaan niin paljon, että olisin sairauseläkkeellä, mutta kuitenkin niin paljon, että en työllisty. Mieheni tulojen vuoksi en tietenkään ole saanut työttömyyskorvauksia, joten mieheni tulot ovat ainoa tulonlähteemme.

Meillä on neljä lasta, paljon asuntovelkaa ja talo, jossa olisi paljon remontoitavaa. On vanha auto, joka on vähän väliä rikki, ja siitäkin on vielä velkaa. Ja minun lääkkeisiini ja lääkärikuluihini menee rahaa. Uusin menoerä on 5 000 euroa maksavat hammasimplantit, joita kuntapuoli ei kustanna.

Meillä ei ole pääomatuloja, ei kesämökkiä eikä varaa etelän lomamatkoihin. Suurin osa vaatteista ostetaan kirpputoreilta. En yksinkertaisesti käsitä, miten meidän pitäisi tästä vielä kiristää, kun nytkin kaikki mikä tulee, menee elämiseen? Ei meillä ole säästöjä.

Pitäisi ottaa huomioon koko perheen tulot ja menot, ei vain se, että yksi tienaa yli 100 000 euroa vuodessa ja on siis rikas.

Suomalaisen sijoittajan kanssa olen samaa mieltä siitä, että jos jotain verotusta pitää kiristää, niin pääomatuloa. Ja niiden verotusta, jotka ovat todella rikkaita, eli 200 000 euroa vuodessa tienaavia. Niitä kun löytyy paljon.

Henkisesti rikas, ei rahallisesti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat