Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jumalan tahtoko on toivoa kuolemaa?

Mielipide
 
Rakkaudella odotetun menehtyneen lapsen äiti

Kirjoitus Aila Ruohon ja Vuokko Ilolan kirjasta Usko, toivo ja raskaus (HS 7. 9.) pysäytti. Teoksesta oli nostettu esille äidin mielessä pyörinyt toive: "Halusin vain, että vauva kuolee."

Tämäkö on kristillisen liikkeen tavoite ja sanoma? Jokaisen lapsen tulisi saada oikeus syntyä maailmaan toivottuna ja rakastettuna. Se, että perheet ajetaan epätoivoiseen väsymykseen, ei mielestäni kuvasta minkäänlaista kristillisyyttä tai lähimmäisenrakkautta.

Vanhoillislestadiolainen liike perustelee ehkäisykieltoa sillä, että todella uskova ottaa jumalan antamat lapset vastaan. Näin ihmiset ahdistetaan uskossaan nurkkaan: jos uskot, haluat lapsesi; jos et halua lapsia, et todella usko.

Liikkeen vanhoillis-etuliite kertoo paljon. Suomea pidetään kansainvälisesti tasa-arvon edelläkävijänä ja esimerkkimaana. Silti meillä saa vapaasti porskuttaa umpipatriarkaalinen kristillinen liike, jossa miehet päättävät, miten oikea usko vaikuttaa naisen kehoon.

Maailman ja ideologioiden sirpaloituessa tiiviin yhteisön merkitys on ymmärrettävää: vastaukset elämän suuriin moraalisiin kysymyksiin ovat valmiina, ja toisista pidetään parhaimmillaan hyvää huolta.

Yhteisön myönteiset vaikutukset kuitenkin mitätöityvät, jos yhteisö ajaa jäsenensä uskonkriisiin ja epätoivoon.

Rakkaudella odotetun,
menehtyneen lapsen äiti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä
.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat