Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Apunen on unohtanut kansan syvät rivit

Mielipide
 
Juha Räsänen

Hyvä Matti Apunen (HS 9. 9.). Kirjoitat hyvin. Olethan lehtialan ammattilainen. Sen lisäksi olet porvari. Haluaisit itse määrätä, mihin verosi käytetään.

En liene väärässä, että sinusta uusi oopperatalo oli viilee juttu. Kannattanet myös Guggenheimin tuloa Suomeen. Minusta ooppera on syvältä, samoin Guggenheim. Nämä instituutiot rahoitetaan osin verovaroin, tahdoinpa tai en.

"Hipsteri" Riku Rantalan mediatemppu osui oikeaan aikaan. Laura Rädyn veronkiertojippo on vain jäävuoren huippu. Luin juuri Hesarista, kuinka lääkäreiden lisäksi myös terveydenhuoltoalan yritykset kiertävät yhteisöveroa "lain puitteissa". Ne kehtaavat vielä pullistella sillä, että työllistävät veronmaksajia. Jos verotus olisi kohdallaan, uutta lastensairaalaa ei olisi tarvinnut rahoittaa lahjoituksin.

Suomen perustuslain 19. pykälän mukaan "julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu."

Niin siinä, Matti, seisoo: julkisen vallan, ei yksityisten ihmisten, yhteisöjen tai yritysten.

Impatessasi sitä ah niin auvoista hyväntekeväisyyden liimaa olet unohtanut kansan syvät rivit. Yleisradio on verovaroin ylläpidetty kansallinen instituutio. Minusta Riku Rantala on onnistunut tehtyään kaupat Ylen kanssa.

Sinun mielestäsi Docventures on demagogista ryönää. Et tosiaankaan puhu kansalle vaan sivistyneistölle. Minunkin piti oikein tarkistaa, mitä tuo kreikkalaisperäinen sana tarkoittaa. Suomeksi lauseen voi vapaasti meille pulliaisille kääntää: Docventures on kansaa kiihottavaa ja villitsevää paskaa.

Vaikka suomalaisella on perustuslain mukaan sananvapaus, niin käytännössä sitä hallinnoivat toistaiseksi suuret mediatalot. Maailma muuttuu. Lehdistönkin pitäisi. Facebook ja Youtube tavoittavat Hesariin verrattuna moninkertaisen määrän yleisöä.

Naapuriapu tai hyväntekeväisyys ovat tärkeitä, mutta eivät peruspalveluille, joihin meillä on perustuslain mukaan oikeus.

Juha Räsänen
diplomi-insinööri, Hattula

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat