Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moniäänisyyttä Helsingin markkinointiin

Mielipide
 
Timo Kontio

Kaupunkisivuilla (HS 16. 12.) kerrottiin, että Helsinki jää ilman MTV:n EMA-gaalaa, koska kaupunki on hankalassa paikassa eikä hotellitarjonta ole riittävä.

Tämä uutinen ja sen taustalla oleva päätös olivat loppusoitto oudolle puolivuotiselle hankkeelle. Helsingin kaupunki panosti satojatuhansia euroja markkinointiin, jonka sisältö ja tuotokset olivat ilmeiset: liian vähän, liian kalliilla. MTV:n perustelut sen sijaan ovat oudot: onhan Helsingissä pidetty suuria urheilukilpailuja ja huippuseminaareja jo vuosikymmeniä.

Monet kansainväliset brändikauppiaat ovat pysähtyneet viime vuosina kohdallamme korjatakseen matalalla roikkuvat hedelmät matkaansa.

Viime kesänä järjestetyn MTV Push -kampanjan takana oli osaltaan Helsingin kaupunkimarkkinointiyksikkö. Ideana oli tuoda ja kehittää nuorisokulttuuria kaupungissamme. Kuitenkaan tätä kehitettäessä ei jostain syystä kuultu sen enempää nuoria kuin kaupungin kulttuuritoimeakaan.

Samaan aikaan Helsingin oman nuorison keskuudessa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa ei liiemmin tueta. Nuorisotaloja suljetaan säästösyistä.

Katukulttuuri ja erilaiset taidehankkeet ovat onneksi pikkuhiljaa saaneet tilaa ja ääntään kuuluviin nuoriso- ja kulttuuritoimien keskuudessa. Tämä on upeaa. Voi vain arvailla, mitä MTV Pushiin käytetyillä rahoilla olisikaan saatu aikaan, jos ne olisi käytetty paikallisten taiteilijoiden ja hankkeiden hyväksi.

On arvokasta, että Helsinki kukoistaa ja kehittyy. On kuunneltava joskus hullujakin ideoita, jotta jyvät saadaan erotettua akanoista. Jokaista ideaa ei tarvitse silti toteuttaa suin päin.

Toivon todella, että vastedes MTV Pushin kaltaisten, nuorille kohdennettujen avausten yhteydessä kuullaan helsinkiläisiä nuoria esimerkiksi osallistamisjärjestelmä Ruudin avulla, ja kulttuurihankkeissa keskusteluun otetaan mukaan myös kaupungin kulttuuritoimi. Näin saadaan kerättyä kattavasti tietoa ja näkökulmia. Aivan jokaista pölynimurikauppiasta tarvitse laskea ovesta sisään.

Timo Kontio
nuorisolautakunnan
puheenjohtaja (sd), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat