Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuspuistoon ei saa koskea

Mielipide
 
Katriina Eteläpää

Olen Roosa Murron kanssa samaa mieltä (HS Mesta 3. 12.): ihminen tarvitsee horisonttia. Katse lepää ja mieli rentoutuu, kun katsoo kaukaisuuteen. Ihminen tarvitsee luontoa voidakseen hyvin. Luonto tarjoaa ilmaista terapiaa. Se on minunkin suurin lohduttajani.

Mitä miettivät kaupunkisuunnittelijat? Upeita alueita on pilattu ja kauniita, uniikkeja rakennuksia tuhottu. Raha ei ratkaise kaikkea.

Keskuspuisto on Helsingin keuhkot. Keskuspuistosta ei saa lohkaista palaakaan, vaikka yleiskaavatoimiston päällikkö on perustellut puiston rakentamista sillä, ettei Hämeenlinnanväylän lähialueita voi nytkään käyttää virkistystarkoitukseen. Kyllä voi. Sadan metrin päässä Mannerheimintiestä alkavat lenkkipolut ja hiihtoladut.

Arvostetaan monipuolista upeaa kotikaupunkiamme. Suojellaan sen haurasta luontoa ja rakennetaan viisaasti. Tiivistetään rakentamalla jättömaille luontoarvoja unohtamatta.

Muistan edelleen vuosien takaisen HS:n mielipidesivun kirjoituksen, joka puuttui siihen, kuinka VR:n makasiinien suojelemisesta nousseen kohun keskellä Finlandia-talon edustalle nousi toinen toistaan massiivisempia, kaupunkikuvaa muuttavia rakennuksia. Taas hävisi yksi kansallismaisemistamme.

Yritetään tällä kertaa keskittyä olennaiseen.

Katriina Eteläpää
erityisopettaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat