Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläinenkin tarvitsee luontoa

Mielipide
 
Susanna Suomela

Hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan viheralueilla on suuri merkitys helsinkiläisten asumisviihtyvyyteen. Se kuitenkin heikentyy tulevaisuudessa radikaalisti. Näin tapahtuu, jos Helsingin uuden yleiskaavaluonnoksen visiot toteutuvat.

Kaava merkitsee tuhoa noin 300 hehtaarille kaupunkilaisten lähiluontoa. Noihin hehtaareihin sisältyy luonto- ja virkistysarvoiltaan ainutlaatuisen Vartiosaaren lisäksi myös paljon kaupunkilaisille tärkeitä pienempiä ulkoilumetsiä, joihin kaava ujuttaa kuin vaivihkaa asuntovaltaisen alueen.

Kaavaluonnoksen perusteluissa hehkutetaan yhteisöllisen urbaanin kaupunkielämän houkuttelevuutta. Kuitenkin moni meistä syntyperäisistäkin helsinkiläisistä kokee urbaanin sykkeen enimmäkseen verenpainetta nostattavana. Keskustan ruuhkasta ja hälinästä kotiin palatessa lähimmäisenrakkaus on nollassa ja päällimmäisenä tunteena on lähinnä uupunut aggressio.

Kävelyretki lähimetsän rauhassa on antanut voimia hymyillä vastaantulijoille, mutta miten käy tulevaisuudessa, kun urbaani syke syö myös lähimetsän? Parin aarin koiranpissatusnurmikko talojen välissä ei riitä palautumiseen urbaanista stressistä.

On uskallettava luopua pakonomaisista miljoonakaupunkiunelmista ja ymmärrettävä kaupunkimetsien merkitys kaupunkilaisten hyvinvoinnille.

Susanna Suomela
Laajasalo, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat