Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapinlahti on Helsingin kaupungille tärkeä

Mielipide
 
Jaakko Stauffer

Lapinlahden sairaalan mahdollinen myynti herättää ymmärrettävää kiinnostusta. Jaana Merenmies ja Katja Liuksiala (HS Mielipide 11. 12.) pelkäävät, että kulttuurihistoriallinen rakennus miljöineen on jäämässä kaupanteossa sivuseikaksi. Tämä ei onneksi pidä paikkaansa.

Kaupungin tavoitteena on löytää ratkaisu, jolla Lapinlahti saadaan arvoiseensa ja voimassa olevan asemakaavan mukaiseen käyttöön. Kaupunginhallitus on linjannut, että myyminen tulee kyseeseen, jos talolle löytyy historialliset arvot turvaava ja puistoalueen julkisena säilyttävä käyttö. Kaavan mukaan Lapinlahdessa on mahdollista järjestää sosiaali- ja terveysalan toimintaa.

Viime vuosina Lapinlahden sairaalasta ovat olleet kiinnostuneita monet tahot, ja osaa tiloista on vuokrattu lyhytaikaisesti muun muassa erilaisia tapahtumia ja kuvauksia varten. Ennen laajamittaista ja pidempiaikaista käyttöä rakennukset pitäisi kuitenkin kunnostaa turvallisiksi ja terveellisiksi.

Arvostamme Lapinlahden Lähteen tarkoitusperiä ja ponnisteluja Lapinlahden hyväksi. Harmillinen tilanne on, että sairaalan tuleva peruskorjaus ja ylläpito maksavat kymmeniä miljoonia euroja. Kaupungilla ei tällä hetkellä ole osoitettavissa peruskorjaukseen varoja.

Arvokas rakennus ansaitsee tulla kunnostetuksi. Sairaalan myyminen ostajalle, joka sitoutuu peruskorjaamaan sen tarkoitetun kaltaiseen käyttöön, näyttää nyt ainoalta vaihtoehdolta tavoitteen saavuttamiseksi.

Jaakko Stauffer
virastopäällikkö
Helsingin kaupungin
kiinteistövirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat