Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki kouluaineet ovat tarpeellisia

Mielipide
 
Lauri Kytömaa

Usein kuulee nuorten ihmettelevän sitä, mihin joitakin "typeriä" kouluaineita tarvitaan. Niitä kun ei tarvitse jokapäiväisessä elämässä.

Mielestäni on hyvä opiskella kaikkia aineita, vaikka se inhottavalta tuntuva oppiaine ei olisikaan oma suosikki. Jokainen niistä on kuitenkin sivistävä.

On selvää, ettei kaikkia koulussa opittuja asioita voi hyödyntää joka arkipäivä, mutta on tärkeä tietää eri asioista ja osata keskustella aiheista syvemmin. Olisi ehkä hieman noloa lopettaa keskustelu kesken sen vuoksi, ettei tiedä Suomen itsenäistymisestä kuin päivämäärän. Jotkut eivät tiedä sitäkään.

Esimerkiksi uskonnosta ja historiasta maristaan aina. Vaikka en ole mikään fanaattinen uskova, koen uskonnon ihan hyödylliseksi oppiaineeksi. On tärkeä tietää eri uskonnoista, jotta tietää, kuinka kohdella jotakin ihmistä, jolle uskonto on tärkeä. Uskonto auttaa ymmärtämään eri kulttuureita. Oppiaineena se on yleissivistävä – ei niinkään sen vuoksi, ovatko kertomukset Jeesuksen ajan tapahtumista fiktiota tai faktaa.

Sama koskee historiaa. Jotta voidaan puhua tulevaisuudesta, täytyy tietää, mitä menneisyydessä on tapahtunut: miksi asiat ovat niin kuin ne ovat.

Lauri Kytömaa
kahdeksasluokkalainen, Porvoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat