Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mellakointia kuvaava pipariasetelma on hieno

Mielipide
 
Hanna Paasikoski

Susanna Nykyri oli närkästynyt (HS Mielipide 18. 12) itsenäisyyspäivän mellakkaa kuvaavan pipariasetelman mukanaolosta HS:n piparikilpailussa. Nykyrin mukaan neutraali uutisointi ilkivallasta on ihmisille vihje siitä, että toiminta on hyväksyttävää. Samalla hänen mielestään henkisesti "ravitsevaa ja selkeyttävää" on esimerkiksi taidenäyttelyissä käynti ja musiikin kuunteleminen.

Olisiko meidän elettävä maailmassa, jossa uutisia ei saisi kertoa neutraalisti ja mahdollisimman objektiivisesti? Miten silloin voisimme edes yrittää luottaa mihinkään tietoon, jota eri uutiskanavat meille tarjoavat?

Entäpä sitten mainitut taidenäyttelyt ja musiikki?

Taidehistoriaa ja musiikkia opiskelleena mieleeni vyöryy kuvia maalauksista, veistoksista, valokuvista ja klassisen musiikin teoksista, jotka ovat saaneet inspiraationsa tai kertovat suoraan sodista, mellakoista ja kärsimyksestä.

Mitä lähemmäksi nykypäivää tullaan, yhteiskunnallisia epäkohtia on pyritty tuomaan esille erityisesti taiteen keinoin.

Ikävistä, kamalista ja vaikeistakin asioista keskustelu on helpompaa silloin, kun niistä saa puhua ja keskustelua on mahdollista käydä monella eri tasolla. Jos emme saisi puhua esimerkiksi huliganismista julkisesti (pipari-)taiteen keinoin, demonisoimme aiheen ja teemme siitä tabun.

Itsenäisyyspäivän mellakointia kuvaava pipariasetelma oli hieno, ajankohtainen ja puhutteleva.

Hanna Paasikoski
humanististen tieteiden
kandidaatti, Pori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat