Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten syrjäytymisen syihin on puututtava

Mielipide
 
Suldaan Said Ahmed

En yhtään ihmettele, että Suomesta on lähtenyt paljon nuoria konfliktialueille. Jos nuorilla ei ole mielekästä tekemistä, heitä lähtee varmasti enemmänkin.

Pidän erittäin huolestuttavana, että Helsingissä kotimaankielisistä 4 prosenttia on työn ja koulutuksen ulkopuolella, mutta vielä hälyttävämpänä pidän sitä, että vieraskielisistä nuorista yli 23 prosenttia on työn ja koulutuksen ulkopuolella.

Maahanmuuttajanuorilla on muutenkin suuria ongelmia: rasismi ja vihapuheet, joita he kohtaavat päivittäin, sekä tuloerot, asunnottomuus, perheiden vaikea taloustilanne ja harrastusmahdollisuuksien puuttuminen.

Päättäjiltä tarvitaan nopeita toimia. Vastakkainasettelu on lopetettava. Maahanmuuttajanuorten yhteiskuntaan kuuluvuuden tunnetta pitäisi parantaa. Ketään ei palvele se, että heitä osoitetaan syyttävällä sormella. Se vain lisää rasismia, vihapuhetta ja väkivaltaa.

On etsittävä ratkaisuja, jotka ovat aidosti hyväksi yhteiskunnalle. Syyriaan lähteneistä monet olivat pitkäaikaisasunnottomia ja työttömiä. Osa heistä oli kohdannut rasismia. Monet tunsivat, etteivät he kuulu tähän yhteiskuntaan.

Suldaan Said Ahmed
turvallisuusvalvoja
Maahanmuutto- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnan jäsen (vas), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat