Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kevennetty palvelurakenne ei kestä monisairaita

Mielipide
 
Laura Salmela

Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluista säästetään. Mitä tämä tarkoittaa?

Se tarkoittaa sitä, että rahaa nykyisen perusterveydenhuollon järjestelmän ylläpitämiseksi ei ole. Iäkkäille helsinkiläisille se tarkoittaa sitä, että on oltava rahaa sekä tukiverkostoa. Perusterveydenhuollossa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille se tarkoittaa sitä, että on työskenneltävä tehokkaammin vielä vähemmin resurssein.

Päivittäisessä hoitotyössä hoitajat kohtaavat entistä huonompikuntoisia iäkkäitä potilaita. On hyvin haasteellista toteuttaa kuntoutumista edistävää hoitotyötä potilaille, jotka jo sairaalaan tullessaan ovat niin huonossa fyysisessä kunnossa, että heitä on vaikea kotiuttaa takaisin kotiin tai esimerkiksi palvelutaloon.

Kuntoutuminen on prosessi, joka vaatii aikaa sekä erityisesti kuntoutumisen alussa käsipareja. Siihen, ettei ihminen enää pärjää kotona, vaikka olisi omainen sekä kaikki avopuolen tukipalvelut käytössä, ei voi vaikuttaa edes hyvä moniammatillinen yhteistyö sairaalassa. Tulevaisuuden kevennetty palvelurakenne ei kestä tulevia muistiongelmaisia sekä monisairaita iäkkäitä.

Joudun valitettavasti päivittäin kohtaamaan arvokkaan elämäntyön tehneitä iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät pääse valoisaan tulevaisuuteen. He menevät kotiin säilöön.

Laura Salmela
sairaanhoitaja (ylempi amk)
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat