Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aloittelevan yrittäjän riskejä pitäisi pienentää

Mielipide
 
Jukka Torikka

Piia Elonen kirjoitti melko yksioikoisen kolumnin yrittäjyydestä ja Sdp:n yrittäjyyskampanjasta (HS Merkintöjä 17. 12.). Olisin toivonut, että hän olisi esittänyt omia ajatuksiaan siitä, kuinka pienyrittäjien asemaa voidaan parantaa.

Olen itse harkinnut yrityksen perustamista. Suurin huoleni on kuitenkin, miten minun käy, jos en onnistu ensimmäisellä enkä toisella yrittämällä. Siksi lupaukset panna yrittäjien sosiaaliturva kuntoon kuulostavat hyviltä.

Yrittäjän vaihtoehdot eivät voi olla vain joko menestyminen ensimmäisellä yrityksellä tai elinikäinen konkurssivelka. Usein yrittäjyyden suurimpina esteinä mainitaan suuret verot ja työvoimakustannukset sekä tarkemmin määrittelemätön byrokratia. Jos liikeideani on hyvä ja yritykseni menestyy, sillä on varaa maksaa verot ja palkkaa minulle ja muillekin mahdollisille työntekijöille.

Yrityksen toiminnan pyörittämiseen kuuluu tietty määrä paperitöitä, joista uskoisin selviäväni. Turhan byrokratian karsimista kukaan tuskin vastustaa.

Suuret yritykset ja elinkeinoelämä hallitsevat edunvalvontaa. Mielestäni Suomeen tarvitaan edunvalvontajärjestö myös potentiaalisille yrittäjille. Uskon, että tässä maassa on paljon kaltaisiani ihmisiä, jotka ovat valmiita kokeilemaan siipiään ja perustamaan oman yrityksen, jos epäonnistumisen riskejä pienennetään.

Jukka Torikka
yhteiskuntatieteen maisteri
potentiaalinen yrittäjä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat