Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulumatka on olennainen osa koulunkäyntiä

Mielipide
 
Minna Lyyra

Helsingin Sanomien mukaan (Kaupunki 14. 12.) virkamiehet ovat esittämässä Helsingin opetuslautakunnalle, että Helsingissä olisi tulevaisuudessa vain yli 500 oppilaan suurkouluja. Opetuslautakunnan varavetäjän Wille Rydmanin (kok) mielestä on parempi säästää tiloista kuin oppitunneista tai kouluavustajista.

Hyvät päättäjät, koulutilat ja koulumatka ovat olennainen osa koulukokemusta. Ekaluokkalaiselle on aivan eri asia tulla kouluun käveltyään kolme kilometriä, saatuaan selän kipeäksi laukun kantamisesta ja ylitettyään monta vaarallista risteystä kuin juosta kouluun 600 metrin matka ja olla valppaana tunnilla.

Sinänsä on kuitenkin hyvä, että asiasta keskustellaan. Vantaalla ei ole keskusteltu, vaikka opetuslautakunta kehittää kouluverkkoa jo suurkoulujen suuntaan, ja se aiheuttaa ongelmia.

Vuonna 2012 Vantaan opetuslautakunta päätti, että kaksi koulua lopetetaan. Toinen kouluista on 180 lapsen alakoulu Tuomela Länsi-Vantaalla alueella, jonka alakoululaismäärät kasvavat Vantaan kasvuennusteen mukaan nopeimmin.

Lautakunta ei myöskään tarkastellut koko kouluverkkoa päätöstä tehdessään. Niinpä vasta nyt on huomattu, että kaikissa kolmessa koulussa, joihin ekaluokkalaisia on tänä syksynä ripoteltu, on sisäilmaongelmia, kun taas Tuomelan vankka kivikoulu on ainut terve koulu (HS 11. 12). Koska koulu on suojeltu, sen muuntaminen muuksi vaatii paljon rahaa. Vantaa siis ei edes säästä, päinvastoin.

Kaipaan tahtoa nähdä muitakin vaihtoehtoja. Osaisiko Helsinki näyttää suuntaa?

Minna Lyyra
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat