Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakentaminen uhkaa kaupungin viheralueita

Mielipide
 
Ilkka Uotila

Helsingin yleiskaavan luonnos huolestuttaa asukkaita, sillä rakentaminen uhkaa kaupungin viheralueita. Tilannetta kuvaavassa kartassa (HS 15. 12.) ei kuitenkaan tuotu esille koillisiin kaupunginosiin suunniteltuja viheraluemenetyksiä. Luonnoksissa Malmin lentokenttää ympäröivät vilkkaassa virkistyskäytössä olevat luontoalueet on suunniteltu uhrattaviksi rakentamiselle varsinaisen lentokenttäalueen ohessa.

Koillisissa kaupunginosissa, varsinkin Puistolassa, on viheralueita hyvin vähän. Onneksi näillä alueilla voidaan tukeutua lähellä sijaitsevaan lentokenttää ympäröivään viheralueeseen ulkoilureitteineen tai vähän etäämmälle Vantaan puolelle.

Malmin lentokenttä ja sitä ympäröivät viheralueet ovat kokonaisuus, jota käyttävät paitsi ulkoilijat ja liikunnanharrastajat myös luontoharrastajat, erityisesti lintujen tarkkailijat. Monille lintulajeille alue on otollinen, sillä aidattu kenttäalue muistuttaa luonnossa harvinaista laajaa niittyaluetta, joka on joidenkin harvinaisten lintulajien suosima luontotyyppi.

Malmin lentokentän tulevaa kohtaloa koskettavassa keskustelussa näyttää usein vallitsevan se väärä käsitys, että kentän toiminnan jatkamista kannattaisivat vain ilmailun harrastajat. Koillisen alueen asukkaista on aistittavissa syvä huoli siitä, että ulkoilu- ja liikuntaharrastus luontoympäristössä ei tulevaisuudessa enää olisikaan mahdollista.

Lentokenttä kokonaisuutena on myös erittäin arvokas liikennekulttuurihistoriallinen kohde, jonka merkitys ajan kuluessa vain kasvaa.

Ilkka Uotila
puheenjohtaja, Puistola-Seura

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat