Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romutuspalkkio kuuluu autostaan luopuvalle

Mielipide
 
Jukka Salli

Autojen romutuspalkkio on ihan hyvä menettely autoja valmistavassa maassa, mutta autoja tuovassa maassa se voi vahingoittaa taloutta.

Mitä vanhempi auto on, sitä vähemmän sillä ajetaan. Ilmastovaikutusta ei ole, turvallisuusvaikutus on olematon. Romutuspalkkio tällaisenaan on toisaalta tulonsiirto, toisaalta piristysyritys autokauppiaille.

Vanhoilla autoilla ajavat tietysti ne, joilla ei ole varaa parempaan. Kymmenen vuotta vanhan auton ei pitäisi olla romutuskunnossa normaalin käytön jäljiltä.

Jos vanhoja autoja halutaan ihan oikeasti pois liikenteestä, palkkio pitäisi maksaa sille, joka romuttaa käytössä olevan autonsa ja hankkii tilalle vähäpäästöisemmän ja turvallisemman auton, käytetyn tai uuden, mistä tahansa, vaikkapa ulkomailta. Palkkio voisi olla vähintään 15–20 vuotta vanhasta autosta esimerkiksi 500–1 000 euroa, kun se vaihdetaan kymmenen vuotta uudempaan autoon.

Palkkio tulee ohjata sille, joka varmasti luopuu vanhan auton käytöstä romuttamalla. Näin autokaupankin liiketoiminta piristyisi terveellä tavalla.

Jukka Salli
Lavia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat