Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Annetaan lapselle lahjaksi joulu ilman riitoja

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Joulun tulisi olla perheen ja rauhan juhla. Poliisille ja muille auttajille se voi olla valitettavasti kiireistä aikaa. Poliisin hälytystehtävät ovat usein päihteiden- ja alkoholinkäytöstä tai riidoista johtuvia kotikeikkoja. Syinä voivat olla myös liian suurten odotusten mureneminen ja tilanteen kriisiytyminen sen vuoksi.

Minä muistan aina sen kotihälytyksessä näkemäni pienen pojan, joka oli suuressa hädässään piiloutunut vanhempien riidan seurauksena pehmolelunsa kanssa toivoen, että ihme tapahtuisi ja riita loppuisi. Se loppuikin, ainakin hetkellisesti, kun naapurit olivat soittaneet apua paikalle ja veivät toisen vanhemmista pois. Uskon, että lapsena koettu pelko ja epävarmuus ovat edelleen tämän nuoren muistoissa.

Tänä jouluna Suomi on taantumassa. Se aiheuttaa huolta monissa perheissä. Paineet joulun valmistelussa voivat olla kovat, perhettä on voinut kohdata vanhempien lomautukset tai työttömäksi joutuminen. Perheen peruspilari, toimeentulo, saattaa olla murentunut. On syytä muistaa, ettei tavara tuo onnea. Tärkein lahja on jokaiselle joulun rauha ja turvallinen ympäristö, jossa voi tuntea rakkautta ja lämpöä.

Aikuisten epäasiallisella käytöksellä voi olla kauaskantoiset seuraukset. Epävarmuuden ja pelon tunne voivat edesauttaa lapsen oirehtimista tulevaisuudessa. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen mallin ja kuvan me aikuiset annamme lapsille.

Luvataan yhdessä, että tämä joulu on lapsille ilon ja riemun juhla ilman aikuisten päihtymistä tai riitoja. Toivon kaikille meidän turvallisuutta jouluna valvoville sekä joulua muuten viettäville rauhallista joulun aikaa.

Mari Kaunistola
ylikonstaapeli, filosofian maisteri, Pori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat